Olasz csődöt jósolnak Roubiniék

2011. november 23. 13:54

Olaszország túl van azon a ponton, ahonnan még van visszatérés, vélik a Nouriel Roubini nevével fémjelzett RGE Global Economics közgazdászai.

2011. november 23. 13:54

A Portfolio.hu által idézett szakértők szerint Olaszország 2012 elején egy irányított adósság-átstrukturálásra kényszerülhet. A lemondott Silvio Berlusconi utódja, Mario Monti a gazdasági növekedés fokozására és a GDP 120 százalékára rúgó adósságállomány leépítésére koncentrál. Roubiniék szerint viszont a romló növekedési kilátások miatt a kormány a következő három évben nem tudja majd teljesíteni a hiánycéljait.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hurkagyurka
2011. november 23. 20:02
http://vimeo.com/32190261
drieno
2011. november 23. 14:39
olaszok? még szép, de már a németek is bajban vannak: "An auction of German government bonds technically failed Wednesday, underlining fears that Europe’s long-running sovereign debt crisis now threatens the core of the euro zone." (marketwatch.com) a német állampapírok aukciója gyakorlatilag meghiúsult szerdán - a hosszú futamidejű adósságválság elérte az eurozóna magját
Rudolf János
2011. november 23. 14:28
szerencsére az olaszoknál 45 után is a kommunisták voltak az erősebbek és nem a fasiszták, így olyan egetrengető nagy baj ott akkor sem lesz.. azaz ott a társadalmi válságot a görög módi szerint fogják intézni azaz még több pénzt fognak a népüknek az uniótól kiküzdeni - és nem mint nálunk ahol inkább a népet préselik..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!