Perry lehet Obama kihívója

2011. augusztus 14. 12:08

Az ultrakonzervatív Michele Bachmann nyerte a szombati Iowa államban az amerikai elnökválasztásra készülő Republikánus Párt próbaszavazását. A rendkívül esélyesnek számító Rick Perry a próbaszavazás napján jelentette be hivatalosan, hogy indul az elnökjelöltségért.

2011. augusztus 14. 12:08

A radikális teadélután-mozgalomban hírnevet szerzett ultrakonzervatív Michele Bachmann nyerte helyi idő szerint szombaton Iowa államban az amerikai elnökválasztásra készülő Republikánus Párt próbaszavazását. A csekély téttel bíró megmérettetésen nem vett részt az elnökjelölti tisztségért versenybe szálló kilenc republikánusból a két jelenlegi legnépszerűbb politikus, Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó és Rick Perry texasi kormányzó. Rick Perry - aki 2000-ben váltotta a kormányzói tisztségben az Egyesült Államok elnökévé megválasztott George Busht - a próbaszavazás napján jelentette be hivatalosan, hogy indul az elnökjelöltségért.

A republikánus elnökjelölt előválasztások sorozatának célja Barack Obama 2012-es kihívójának megtalálása. Az első előválasztás jövő februárban lesz, a republikánus párt elnökjelölt-aspiránsai legközelebb szeptember 22-én csapnak össze tv-vitában a floridai Orlandóban. A szombati próbaszavazás egyetlen lehetséges következménye, hogy az itt látványosan alulmaradóknak búcsút kell inteniük a további küzdelemtől.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!