Egyiptom: több száz kopt nőt raboltak el az elmúlt két évben

2011. július 26. 12:48

2009 óta nyolcszáz kopt nőt raboltak el, erőszakoltak meg és kényszerítették az iszlámra való áttérésre - közölték az Egyesült Államok Helsinki Bizottságának ülésén.

2011. július 26. 12:48

Az elsősorban fiatal kopt keresztény nők ellen elkövetett erőszak növekedése miatt tartott ülést nemrégen az Egyesült Államok Helsinki Bizottsága - írja a Catholic News Agency nyomán a Magyar Kurír. Mint Michele Clark, a George Washington Egyetem professzora elmondta, 2007 óta érkeznek a panaszok arról, hogy fiatal kopt nőket rabolnak el, kényszerítik őket az iszlámra való áttérésre és házasságra.

Jean Maher, a franciaországi Emberi Jogi Szervezetek Egyiptomi Uniója elnöke hozzátette: 2009 óta nyolcszáz kopt nőt raboltak el, erőszakoltak meg és kényszerítették az iszlámra való áttérésre. Tavasz óta ráadásul egyre sűrűbb az ilyen esetek előfordulása. A keresztény nők könnyű célpontok, hiszen nem viselnek fátyolt, így könnyen azonosíthatóak, felismerhetőek. Sokan nem merik elhagyni otthonukat sem, mivel félnek, ráadásul a rendőrség is tétlen. Clark szerint a nyugatnak az emberi jogok érvényesüléséhez kellene kötnie az egyiptomi segélyeket.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blogen
2011. július 26. 14:30
Szörnyű ez az iszlamofóbia.
duzur
2011. július 26. 14:03
Ilyet muszlimok nem tesznek! Biztos álruhás zsidók voltak a tettesek!.. Megbizható forrásból tudom, hogy ezek a szegény nök idöközben már Mosszad Sára névre hallgatnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!