Becsey: Kövessétek Magyarországot!

2011. június 09. 18:10

Cikket írt a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős államtitkára a Wall Street Journal európai kiadásának vélemény rovatába - írja az Origo.

2011. június 09. 18:10

Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős államtitkára a magyar gazdaságpolitika jellegzetességeit magyarázta, és követendő példának nevezte az Európára jellemző megszorítások helyett. A kormány a szokásostól eltérő utat választott, amiről úgy gondolják, hogy a helyes út, ami példaként szolgálhat egész Európa számára. Becsey szerint a gazdaság hat hónapja növekszik, a munkanélküliségi szint csökken, és a forint a világ egyik legjobban teljesítő valutája.

Az államtitkár úgy fogalmazott: jelenleg a megszorítás a divatos frázis Európában, de Magyarország más utat választott, a fenntartható munkahelyteremtésre és növekedésre helyezi a hangsúlyt. Becsey Zsolt ismertette: a magánszektorban 2014-ig 300 ezer, 2020-ig egymillió munkahely megteremtése a cél.

„Hosszabb távon új életre akarjuk kelteni a magánszektort és le akarjuk választani a magyarokat a jóléti államról” - írta az államtitkár. A kormány csökkentette a munkanélküliségi támogatásokat és a gyógyszertámogatásokat, és csökkenti a vállalkozásokat terhelő bürokratikus terheket. A kormány hite szerint a jóléti kiadások csökkentésének a foglalkoztatottság növekedését és a munkaerkölcs javítását kell szolgálnia. „Növekedési céljaink ambiciózusak, de maga a kormány is ambiciózus” - fejtette ki Becsey Zsolt.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
már foglalt
2011. június 10. 12:56
1 évet töketlenkedtek, aztán felfedezték a spanyolviaszt, hogy mégiscsak inkább megszorítások jöjjenek. egyszerűen zseniális, kövesse mindenki!!!
z.marian
2011. június 09. 21:39
Végre tesznek valamit és firkantanak pár sort a külföldi véleményvezér lapokba is Navracsicsék. Kevés, de több, mint a semmi.
nyugalmazott tanár
2011. június 09. 19:45
Nem is értem, hogy a diktatúra kiváltságosainak kedvezményeit, amiket most csökkenteni próbálnak, miért nevezik jóléti kiadásoknak. A nemzet ellen, a polgárok ütlegelésére fenntartott fegyveres tesztületek jólétinek nevezett kedvezmlényei egyszerűen megalázzák a tisztességes munkábólélő többséget. Ezt a megaláztatást előbb-utóbb a hőbörgők létszámának akár százszorosa fogja elsöpörni. Ráadásul ezek a "hős" erőszakszervezeti kopaszok fenyegetőznek, a jogállamot veszélyeztető kijelentéseket tezsnek. Meddig lehet ezt eltűrni? Nekem nagyon elegem van belőlük. A szakszervezetük meg az MSZP fiókszervezete, mit ahogy az MSZMP-nek is fiókszervezete volt. Tessék csak megnézni, hogy a MASZOP volt vezetői mely frakcióban kaptak zsdíros képviselői állást, kezdve a volt elnöküktől, a pedagósusszakszervezet voolt elnökbőéig. Ezekkel nem alkudozni kell, hanem Nyomás dolgozni és annyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!