Líbia: már hatezren vesztették életüket

2011. március 02. 19:50

Elérte a hatezret a kormányellenes tüntetések elleni fellépések halálos áldozatainak száma Líbiában. Csak Tripoliban 3 ezren vesztették életüket. Közben egyre súlyosabb az élelmiszerhiány az országban, mert fennakadások vannak az élelmiszerellátásban, elsősorban azért, mert a külföldi vendégmunkások elmenekültek az országból.

2011. március 02. 19:50

A líbiai kormányellenes tüntetések elleni fellépések halálos áldozatainak száma elérte a 6 ezret, ebből csak Tripoli városában 3 ezren vesztették életüket - közölte szerdán Párizsban az Emberi Jogok Líbiai Ligája nevű szervezet szóvivője.

Közben egyre súlyosabb az élelmiszerhiány Líbiában, mert jelentős fennakadások vannak az élelmiszerellátásban. Sok üzlet bezárt, alig van friss áru. Sok üzemben leállt a termelés, szinte teljesen megszűnt a halászat, jórészt azért, mert az ország gazdaságában fontos szerepet játszó külföldi vendégmunkások elmenekültek az országból.

Az élelmiszer-tartalékok kimerülőben vannak, ezért az ENSZ Világélelmezési Programjának vezérigazgatója szerdán felhívással fordult a világ országaihoz, hogy nyújtsanak humanitárius segítséget a líbiaiaknak. Egyszersmind közölte: a WFP három hónapra szóló sürgősségi programot indít, amelynek keretében 38,7 millió dollár értékben szállítanak élelmiszereket mintegy két és félmillió éhezőnek Líbiában, Egyiptomban és Tunéziában.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nagykata
2011. március 03. 04:24
ezt azért óvatosan kellene kezelni a számokat. az amerikaiak 2003 óta 4439 embert veszitettek Irakban. ebből harcokban "csak" 3503-et. Afanisztánban 1366ünál tartanak. a vietnámi haborújuk 10 évig tartott és "csak" 58 ezer embert veszitettek. emlékszem, hogy 89-ben, mire lenyugodtak az dolgok romániában, azt mondták, hogy 60 ezer(!) ember halt meg. mára ebből 1104 lett.
Peter252
2011. március 03. 00:44
Én is sajnálom őket,..de hiába várnak nyugati, vagy USA katonai beavatkozásra,...jönnek-mennek a hajóik, csurig felfegyverkezve, de ez semmi, csak üres fenyegetés, Kadhafi is röhög rajta. Biztos nem fognak beavatkozni, ma nyilatkoztak többen, amerikaiak, franciák, stb.,,még légtérzár se lesz. Az a legszomorúbb az egészbe, hogy végignézik, ahogy Kadhafi leveri a felkelést, napokon belül:(
HSL
2011. március 02. 23:19
A tévedhetetlen forradalmár tábornok valódi arca...
Trükkök Százai...
2011. március 02. 21:38
Reméljük, nem hiába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!