Bankadó Szlovákiában

2011. február 23. 20:23

A szlovák kormány egyetért a bankadó alkalmazásának az ötletével abban a formában, amint azt az Európai Unió elképzeli – jelentette ki szerdán Pozsonyban a szlovák pénzügyminiszter.

2011. február 23. 20:23

Ivan Miklos szerint Szlovákiában 2012. január 1-jén vezethetik be a bankadót, amelynek mértékéről azonban egyelőre még nincs megegyezés. A pénzügyminiszter szerint a bankadó „inkább századrésznyi, mint tizedrésznyi százalékot tehet ki”. Ivan Miklos személy szerint nem számít arra, hogy a bankadó kihatással lesz a pénzintézeti díjakra.

A 2009 óta az euróövezet tagjának számító Szlovákia mellett többek között Lengyelország, Szlovénia, Románia, Horvátország, és Bulgária is fontolgatja a bankadó bevezetését, és tavaly október végén az Európai Bizottság is ajánlotta alkalmazását uniószerte. A brüsszeli testület számításai szerint uniós szinten akár évi 25 milliárd eurót is hozhat a tagországok kormányainak konyhájára a banki profitok és jövedelmek megadóztatása. Mindazonáltal a Bizottság javaslatai adózási ügyekben kevésbé meghatározóak, mint a legtöbb más témában, ugyanis ez a terület még mindig szigorúan tagállami hatáskörbe tartozik.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Merlin
2011. február 24. 01:12
"tavaly október végén az Európai Bizottság is ajánlotta alkalmazását uniószerte." na ne már, hogy saját kútfő volt az ötlet, csak kihasználták az ajánlást. Nem kell hencegni ezzel !
pityesz74
2011. február 23. 22:08
Vegyétek már le ezt a bannert, mert belehányok a monitorba!!!!!!!!!!!!!!!!
pityesz74
2011. február 23. 21:55
Hogy mik vannak?Úgy látszik a Viktor nem is olyan hülye!!!
Übermayer
2011. február 23. 20:35
tiszta Argentína
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!