Merénylet Alexandriában

2011. január 01. 10:24

Újabb jelentések szerint 21 ember halt meg abban az autóbombás merényletben, amelyet szombatra virradó éjjel az észak-egyiptomi Alexandria egyik kopt keresztény templománál hajtottak végre.

2011. január 01. 10:24

„A halálos áldozatok száma 21-re emelkedett” - mondta el az egyiptomi egészségügyi minisztérium egyik tisztségviselője, további nyolc sebesültről tudnak. A detonáció hajnali fél egy körül következett be, amikor a hívők az újévi istentiszteletről távoztak. A misén csaknem ezren vettek részt az alexandriai Szidi Besr negyed Szentek (al-Kiddisszine) templomában. 

Szemtanúk a templom bejárata előtt egy teljesen kiégett gépkocsit láttak a robbanás után. A szemtanúk egyike látta, amint az autóval férfiak érkeztek a templom elé, ott leállították a kocsit, majd sietve távoztak. A merénylet annyira felbőszítette a hívőket, hogy kőzáporral fogadták a kiérkező rendőröket, és megdobáltak egy közeli mecsetet is. A 79 milliós Egyiptom lakosságának 10 százaléka kopt keresztény. Hosszú évek óta feszült a viszonyuk az észak-afrikai országban élő muzulmánokkal.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mrwolf
2011. január 01. 12:08
Szerintem ez mindenkinek egyertelmu. Persze az igazsagot nemi veralgebra szolgaltatna, a 21 halott felekezeti megoszlasa. Mindegy: gyava, szar, ostoba, tompa agyu terroristak voltak az elkovetok, ebben ugye megegyezhetunk? (Marmint akik 21 embert aljas kegyetlenseggel megoltek, nem azok akik 8 autot utana duhukben felgyujtottak. Ugye?)
Vakariosz
2011. január 01. 11:53
Mrwolf, ki kivel játszott össze? arra azért kíváncsi lennék, hogy ezt miből olvastad ki.
mrwolf
2011. január 01. 11:45
Nahat, szep pelda a fundamentalistak meg a "bekes" muszlimok osszjatekara.
Vakariosz
2011. január 01. 11:06
A robbanás után a közeli mecsetet megtámadták: http://busralilmuhminin.blogspot.com/2011/01/kopt-csocselek-garazdalkodott-egy.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!