Bush: Jobban érzi magát a világ Szaddám nélkül

2010. november 09. 08:06

Nem szabadkozott a volt elnök az Irak elleni támadással kapcsolatban hétfő esti televíziós megszólalásában. George Bush elmondta, először nem egyezett bele a támadásba, később azonban változtatott álláspontján. „Nem gondolom, hogy rossz döntés volt. Jobban érzi magát a világ Szaddám Huszein nélkül.”

2010. november 09. 08:06
A volt amerikai elnök az NBC televízió egyik műsorában hétfő este vendégeskedett, ahol elmondta, annak idején belső „ellenzékiként” kezdetben ellenezte, hogy megtámadják Irakot, ám végül csatlakozott azokhoz, akik erőt akartak alkalmazni a diktátor ellen. „Én még esélyt akartam adni a diplomáciának” - fogalmazott. A kérdésre, amely azt firtatta, hogy Dick Cheney alelnök vette-e rá a támadásra, Bush azt válaszolta, ennek nincs jelentősége: „én döntöm el, hogy mikor támadunk. Lehet, hogy (Cheney) azt mondta: menjünk, de én azt, hogy ne.” 
 
Bush abból az alkalomból vendégeskedik a médiában, hogy kedden jelenik meg Decision Points című könyve. „Senki nem érzett olyan undort és volt olyan dühös, mint én, amikor kiderült, hogy nincsenek tömegpusztító fegyverek Irakban, pedig ilyenek létével indokoltuk a háborút - írja. „Ha bocsánatot kérnék, az azt jelentené, hogy rossz döntést hoztam. Viszont nem gondolom, hogy rossz döntés volt. Jobban érzi magát a világ Szaddám Huszein nélkül.” - fogalmazott a műsorban.
 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2010. november 09. 13:49
Van itt egy Bush-fan.
civilina
2010. november 09. 12:34
Egy gyenge képességű emberből az idő sem képes nagy formátumú államférfit faragni.
sine ira et studio
2010. november 09. 12:24
Gyuri, te szerencsétlen! A világ leszarja Szaddamot, ahogy leszarta akkor is, amikor még ti segítettetek neki. Csak a South Park sorozatban nőtt akkorára a renoméja, hogy ország-világ rettegjen tőle, ellenben te sikeresen bevezetted az arabfóbiát és rettegést a nyugati közéletbe. Nem tudjuk szeptember 11-én mi volt. Tudjuk már, hogy nincsenek vegyi fegyverek, és azt is, hogy Iránnak nincs atombombája. Én azonban azt is tudom, hogy Gyuri, neked köszönhető, ha Amerikát valaha valóban terrortámadás éri arab részről. Neked és a keresztes hadjáratodnak.
balbako_
2010. november 09. 11:56
És még jobban Busch nélkül. Amúgy Szentmihályi Szabó Péter találóan nevezte Busch Mannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!