Asztrofizikusnő lesz a földönkívüli nagykövet

2010. szeptember 27. 14:34

Nem sterilizálná az idegen létformákat a Földre lépés előtt az ENSZ az emberiség földönkívüli kapcsolataiért felelős nagykövete. A maláj asztrofizikusnő a toleráns és barátságos kapcsolatfelvétel híve.

2010. szeptember 27. 14:34

Mazlan Othmant fogja kinevezni az ENSZ az emberiség földönkívüli kapcsolataiért felelős nagykövetének. A malajziai asztrofizikusnő jelenleg az ENSZ űrügyi hivatalának vezetője, azelőtt pedig a malajziai űrügynökség igazgatója volt, ő vezette az ország első űrhajósának kiképzőprogramját is. Gyakorlatilag bármikor találhatunk olyan bolygót, ahol élet kifejlődésére alkalmas körülmények uralkodnak. Az ENSZ ezért időszerűnek vélte egy protokoll kialakítását, amire az intelligens idegen létformákkal való első találkozáskor lehet támaszkodni.

Az idegeneket üdvözlő nagykövet egy interjújában már említette, hogy felülvizsgálná az 1967-es Outer Space Treaty nemzetközi egyezmény több pontját. Például nem sterilizálná az idegen létformákat a Földre lépés előtt - ennél sokkal toleránsabb és barátságosabb kapcsolatfelvétel híve. Az ellentábor viszont Stephen Hawking elméletét vallja, és arra figyelmeztet, hogy a hozzánk érkező idegenek nem lesznek feltétlenül barátságosak.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2010. szeptember 28. 09:59
Egy Horváth Csaba és egy Szanyi nyilatkozat között kimondottan megnyugtató, hogy a ENSZ barmai semmivel sem alábbvalók, mint a mieink.
morfondír
2010. szeptember 28. 08:30
"V9540 Utas sérülése űrjármű balesetben Ffi/Nő 0 99" Betegségek Nemzetközi Osztályozása alapján van már fontos kódunk. Ez nem vicc! Tök komoly! Ideje kidolgozni a találkozási protokollt! Kézfogás? Van-e kéz? Puszi? Nyálas? Nyelves? Ölelgetés? Hány karral? Elég fontos kérdések szerintem. Nos, akkor rajta.
vendée
2010. szeptember 28. 07:51
Ez most komoly?! Mert viccnek elég gyenge volt.
amok
2010. szeptember 27. 17:47
Miért is érzem néha úgy, hogy az ENSZ helyét felszántani, és bevetni sóval?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!