Szerb radikálisok dicsérik a magyar kormányt

2010. augusztus 29. 14:26

Az ellenzéki Szerb Radikális Párt (SRS) szerint a belgrádi kormány példát vehetne Magyarországról a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatott tárgyalásokon.

2010. augusztus 29. 14:26

Az SRS nevű szélsőjobboldali-populista párt szerint legfőbb ideje, hogy a szerb kormány vessen egy pillantást Magyarországra, és szakítsa meg az IMF „pusztító feltételeinek” teljesítését, és folytasson végre a társadalomért felelős politikát.

Az SRS szerint kormánynak a szerb nyugdíjasokra kell figyelnie, nem az IMF külföldi hivatalnokainak követeléseire. A párt úgy véli, Szerbia tíz éve teljesíti feltétlen engedelmességgel az IMF és a vele kapcsolatban álló szervezetek feltételeit, és ez a gazdaság összeomlásához, munkanélküliséghez a nyugdíjasok és a szociálisan veszélyeztetett többi társadalmi réteg elszegényedéséhez vezetett. A szerb szakszervezetek nehezményezték, hogy a kabinet nem egyeztetett velük a nyugdíjtörvényt módosító javaslat elkészítése előtt.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arma Gedeon
2010. augusztus 30. 10:09
Helyes. Mindenki vívja ki szabadságát a (szerintem is) gonosz IMF-től és utána saját hatáskörben faragja le a jóléti államot, mert az se IMF-el, se anélkül nem finanszírozható már tovább... Kár most még 5 percre illúziókat fenntartani a segélyen élőkben.
picur3ka
2010. augusztus 29. 19:59
Ez mind le van szarva. A lenyeg, hogy egyutt mukodjenek letfontossagu regios kovetelesekben. Nem az ellenzek, hanem, a kormany. Ok is megbszhatjak az IMF-t, de ez nem a lenyeg, EU a lenyeg, ahogy Viktor megmondta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!