Kivonul Kelet-Európából a HVG tulajdonosa

2010. augusztus 05. 14:16

A német hátterű WAZ kiadóvállalat Kelet-Európa számos piacáról kivonul, Magyarországon ugyanakkor megtartja érdekeltségeit.

2010. augusztus 05. 14:16

A Hotnews.ro román hírportál szerint a Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) eladta a Romania libera című bukaresti országos napilapot kiadó Medien Holding vállalatban birtokolt 50 százalékos részesedését Dan Grigore Adamescu román üzletembernek. Bodo Hombach, a WAZ vezérigazgatója a hét elején jelentette be, hogy cége másfél évtized után kivonul a kelet-európai médiapiacról.

A Mediapiac.com információi szerint ugyanakkor a WAZ nem tervezi magyar érdekeltségei eladását, továbbra is jelen lesz a hazai sajtópiacon. Magyarországon a HVG és a Hírszerző, illetve a megyei napilapokat kiadó Pannon Lapok Társasága tulajdonosa a WAZ.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyg
2010. augusztus 05. 16:14
Nem olvastátok el figyelmesen a cikket. A WAZ nem tervezi eladni magyarországi érdekeltségeit, így a HVG-t, a Hírszerzőt és a megyei lapokat sem.
Machiavelli
2010. augusztus 05. 15:00
Érdekes egy helyzet, mert mindkét oldal már megteremtette a maga véleményformáló hetilapját, egyik oldalról a 168óra, másikról a Hetiválasz lapokban. Igazából egyiknek sem kell a HVG. Ha az LMP szemfüles lesz, vagy a Jobbik, akkor megszerzik a kínálkozó lehetőséget, mondhatjuk úgy is, hogy aki megszerzi, azé kb a 3. oldal.
zoli 29
2010. augusztus 05. 14:19
Ezt a számot Diocles-nek küldjük, és mindenkinek, aki szereti. ;) Ami a hírt illeti: akkor most mi lesz a HVG-vel meg a Hírszerzővel? A Táncsics Alapítványnak van még annyi pénze, hogy megvegye őket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!