Nem szivárog tovább az olaj

2010. július 16. 08:00

Egy, a korábbinál szorosabban záró olajsapkával kísérletezik a BP - az áprilisi baleset óta először sikerült megállítani az olajszivárgást.

2010. július 16. 08:00

Nem folyik már a tengerbe az olaj a Mexikó-öböl fenekén, 1500 méter mélyen található sérült olajkútból - jelentette be Peter Wells, a BP igazgatója. Az olajfúró április 20-i balesete óta folyamatosan ömlött az olaj a tengerbe, az olajtársaság most egy az előzőnél szorosabban illeszkedő olajfogó sapkát illesztett a kútra. A BP szerint a megoldás nem végleges, a sapkát egyelőre tesztelik. Barack Obama amerikai elnök üdvözölte a sikert.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricochet
2010. július 16. 08:08
Végül sikerült kotont húzni a kútra. Igaz, eső után köpönyeg, mert még az Exxon Valdezt is lepipálták. Gratulálok! Epic fail. Most már lesz új indok a benzin áremelésre: be kell hozni a veszteséget, nemde?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!