A vulkáni hamu most Dél-Európát támadja

2010. május 09. 12:00

Az Eyjafjallajokull hamuját most délnyugat felé viszi a szél. Légtérzárlatot jelentettek be vasárnap az olasz hatóságok a félsziget északi területének jelentős része fölött.

2010. május 09. 12:00

Az északolasz repterek többsége - Milánó, Malpensa, Linate - bezárt, az előbbin 137, az utóbbin 161 járatot töröltek délelőtt. A torinói reptér reggel 8-ig működött, azután mintegy harminc járatot töröltek. Velence, Trieszt és Rimini légikikötője viszont nyitva van. A portugáliai Porto repülőtere nem indít és nem fogad járatokat délután 2 óráig. Az atlanti-óceáni Azori-szigeteken legalább vasárnap délután 2 óráig nem indulnak és érkeznek a járatok. Spanyolország északi részén csupán három repülőtér van még zárva, mindegyik az északnyugati Galíciában: Santiagóban, La Corunában és Vigóban.

Az Eurocontrol, a légi közlekedés európai szervezete közölte, hogy az említett országokon kívül Svájcban is várhatók légijárattörlések a vulkáni hamu miatt, s hogy vasárnap estére a hamufelhő megjelenik majd Németország déli része, Csehország és Ausztria fölött. A vulkánihamu-előrejelző központok szerint délkelet felé, így Görögország felé is tart a felhő.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!