Digitalizálják a székelyföldi legendákat

2010. február 03. 15:27

Legendagyűjtő honlap indul, ahová felkerülnek majd azok a népköltészeti alkotások, amelyek eddig kimaradtak a gyűjtésből.

2010. február 03. 15:27
Egy székelyudvarhelyi, dokumentum-, riport-, és reklámfilmeket forgató produkciós stúdió nemrégiben közel 40 ezer eurós projektet indított el, melynek célja a székelyföldi monda- és legendavilág történeteinek felidézése, azok megismertetése, és persze a turizmus fejlesztése.

A legenda-projektet összekötnék a már meglévő www.iranytu.ro honlapukkal, és így bárki kialakíthatja saját legenda- és mondaútvonalát. Hogy teljes legyen a kép, a legenda és mondatérkép online kiadását is tervezik, mely a már levédett www.legendarium.ro honlapon lesz elérhető.

A projekt ötletgazdája elmondta, hogy a honlap legendagyűjtő helyként fog működni, ide felkerülnek majd azok a népköltészeti alkotások, melyek valamilyen oknál fogva kimaradtak a gyűjtésből.Egyelőre azonban még nem vonulnak digitális platformra. Első körben ugyanis a térképek, illetve kézikönyvek nyomtatását kezdik meg, melyekből minden székelyföldi iskolába juttatnánk.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!