Csődvédelmet kért a Reader's Digest

2009. augusztus 18. 11:03

Bebukás előtt áll a nyereményakcióiról elhíresült amerikai zsebmagazin.

2009. augusztus 18. 11:03
A cég teljes adóssága jelenleg 2,2 milliárd dollárra rúg, ez kell a közeljövőben 550 millió dollárra leszorítani. A tervek szerint 1,6 milliárd dollárra tehető az a követelésállomány, amit jó eséllyel át tudnak váltani a vállalat részvényeire, így a hitelezők tulajdonossá válhatnak és közelről figyelhetik a Reader's Digest reorganizációs folyamatát. A hitelezők közül többen konkrét pénzforrásokat - a hírek szerint 150 millió dollár értékben - is a kiadó rendelkezésére bocsátanak.

 

A kiadótársaságot még a válság kitörése előtt, 2007 márciusában vette meg 2,4 milliárd dollárért egy befektetői csoport, a Ripplewood Holdings LLC vezetésével. A saját értékelése szerint a világ legnagyobb olvasótáborát maga mögött tudó Reader's Digest hirdetési bevétele meredeken csökken azóta. Az idei első félévben a tavalyi hasonló időszakhoz képest  7,2 százalékkal, 121,2 millió dollárra zsugorodott a hirdetési bevétel a  Publishers Information Bureau adatai szerint.

Csődvédelmet kért a Reader's Digest (NOL)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!