Fenyeget az iráni forradalmi gárda

2009. június 22. 15:16

Az iráni forradalmi gárda felszólította a tüntetőket, hogy hagyják abba a demonstrációt, ellenkező esetben bevetik a rendfenntartó alakulatokat.

2009. június 22. 15:16

Irán legerősebb fegyveres milíciája felszólította a tüntetőket, hogy hagyják abba a demonstrációt, ellenkező esetben bevetik a rendfenntartó alakulatokat. Az iráni iszlám forradalmi gárda (amelyet Vona Gábor tavaly be akart hívni választási felügyelőnek) úgy fogalmazott: forradalmi módon szállnak szembe velük, ha tovább tiltakoznak. A gárdisták közleménye szerint a tüntetők tevékenysége összeesküvés Irán ellen.

A rendszer ideológiai alapon szervezett fegyveres ereje most először adott ki figyelmeztetést az ellenzékiek számára tiltakozások kezdete óta. Mir Hoszein Muszavi, a vesztesnek nyilvánított egyik elnökjelölt vasárnap esti üzenetében fenntartotta a jogot a további tiltakozásra. A népnek joga van tiltakozni a csalás ellen - írta honlapján, de egyúttal visszafogottságra intette híveit, és arra kérte őket, hogy a tartózkodjanak az erőszak minden formájától a demonstrációkon.

Irán: a rendfenntartó alakulatok bevetésével fenyegetőznek (MR-Online)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!