Szlovák képviselő: Nem normális, hogy magyar származású miniszterelnöke van az országnak

2023. június 15. 07:01

Rastislav Schlosár szerint ez Magyarországon nem történhetne meg.

2023. június 15. 07:01
null

A Paraméter arról ír, hogy újabb képviselők szálltak be az Ódor-kormány programnyilatkozatáról szóló vitába, köztük Rastislav Schlosár, aki 3 évvel ezelőtt még az ĽSNS listáján került be a parlamentbe, a párt frakciójának szétesése óta pedig függetlenként szerepel.

Schlosár felszólalásában kifogásolta, hogy Ódor Lajos miniszterelnök a Közép-európai Egyetemen (CEU) oktat, mert szerinte a kormányfő ezáltal „a Soros György-féle nyitott társadalom ideológiáját támogatja”. Kritizálta a kormány külpolitikai irányultságát, a roma kisebbségek megsegítésére vonatkozó tervet, valamint a dezinformációk elleni harcot is – írják. A képviselőtársaihoz fordulva azt mondta:

nincs rendben, hogy Ódor Lajos magyar nemzetiségűként Szlovákia miniszterelnöke lehet.

„Szlovákia történelmében most először fordul elő, hogy a miniszterelnök nem az államalkotó többséget képviseli, egy nemzetiségi kisebbség tagja. Lehet, hogy úgy gondolják, ezen semmi nem múlik, de én nem tudom elképzelni, hogy Magyarországon a három legfőbb közjogi méltóság egyike, a kormányfő az ott élő szlovák kisebbségből kerüljön ki” – vélekedett a politikus.

A válasz sem késett

Rastislav Schlosár szavaira Ondrej Dostál SaS-es képviselő reagált elsőként: „Beismerni, hogy problémája van a miniszterelnök magyar nemzetiségével, az

– mondta.

Ódor Lajos nemrég a Pátria Rádiónak adott interjúban reagált Robert Fico megjegyzésére. A korábbi háromszoros miniszterelnök nemrég „Soros-bérencnek” nevezte Ódort, aki így válaszolt: „Nem Soros György fizet engem, én fizetem Soros Györgyöt”.

Nyitókép: Facebook

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2023. június 16. 18:36
Milyen Szlovák történelem !?? Elférne egy A4-es lapon . Úgy , hogy a fele egy kép .
Reszelő Aladár
2023. június 16. 18:06
Aki 1993. január 1. előtt született, az idősebb Szlovákiánál.
urban63
2023. június 16. 08:21
ez még a jobbik eset, képzeld 20 év múlva valami egzotikus bevándorló gyereke lesz a főnököd.......
urban63
2023. június 16. 08:18
nabezzeg románia...., ez még szebb....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!