Magyar EU-s elnökség: hoppon maradt Berlin

2023. június 05. 14:23

Bécs nem áll be a magyar elnökséget gátlók sorába.

2023. június 05. 14:23
null

A Hlavné Správy ír arról, hogy az Európai Unió Tanácsának 2024-ben esedékes magyar elnökségéről szóló csúnya vitában úgy tűnik, hogy az ország legközelebbi történelmi partnerei közül néhányan egységesek abban a meggyőződésben, hogy az európai értékek iskolájaként vannak jelen. Az útjaik azonban eltérnek, amikor a magyar választók akaratának tiszteletben tartásáról van szó.

Anna Lührmann (Zöldek) német Európa-ügyi miniszter kijelentette, hogy

„kétségeim vannak afelől, hogy Magyarország milyen mértékben lesz képes sikeres tanácsi elnökséget vezetni”.

Lührmann állítólag arra utalt, amit úgy jellemzett, hogy Magyarország tétován áll hozzá Ukrajna támogatásához az orosz invázió elleni küzdelemben. Karoline Edtstadler (ÖVP) osztrák uniós ügyekért felelős miniszter szerint minden tagállamnak ugyanazok a jogai és kötelezettségei, beleértve a Tanács elnökségét is, amelyre Magyarországnak most fel kell készülnie.

Nyitókép: Valeria Mongelli / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. június 06. 13:15
Igen cicabogár, fél évig azt kell minden ülésen hallgatnod majd, a háború rossz és a béke jó. Meg hogy a fegyver csak halált okoz. Pont ugyanazt fogjuk mondani, mint ti még tavalyelőtt és az azt megelőző 80 évben.
Ekrü
2023. június 06. 07:38
Jövőre EP választás és jelenleg az EU Parlament ballib szárnyának ( jelenleg a Néppárt is ide tartozik) az összes mondanivalója, kampánytémája nem az, hogy milyen f@szán kezelték a covidot, vagy , hogy milyen intézkedéseket hoztak, hogy az emberek könnyebben átvészeljék az ukrán háború okozta inflációt, hanem az , hogy "Orbán". Valaki szóljon már nekik , hogy ez az itthoni ballibeknek sem jött be....
amca
2023. június 05. 22:37
Nikágda nye pányemál ,sto gyelál Kamerad Gitler.. Nézzem ezeket az elfajzott nácikat, megértem Gitlert ,hogy első dolga volt , a szemetet összesöpörni...
EX_Terminator
2023. június 05. 21:03
Ezek tényleg ennyire ostobák?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!