Felfoghatatlan tragédia: békésen játszott a kislány a kertben, mire egy remeteként élő holland férfi sörétes puskával lelőtte

2023. június 13. 06:21

A 11 éves lány a helyszínen életét vesztette.

2023. június 13. 06:21
null

Rettenetes tragédia történt az északnyugat-franciaországi Saint-Herbot nevű faluban, ahol egy brit származású családra támadt egy holland férfi.

A brit sajtó az esettel kapcsolatban azt írja, hogy a támadó a család egyik szomszédja volt, régóta rossz volt köztük a kapcsolat.

A család szombat este grillpartira készült, a 11 éves Solaine Thornton épp a kertben játszott, amikor megérkezett a 71 éves szomszéd, 

és sörétes puskával egyszerűen lelőtte a kislányt.

Solaine a helyszínen életét vesztette, a holland férfi a szülőkre is lőtt, az édesapja súlyos sérülésekkel kerület kórházba. Úgy tudni, a támadó a sövényen keresztül adta le a lövéseket, miközben a gyerek hintázott, a szülők pedig a grillsütőt tisztították – írja a BBC.

Végül a Solaine Thornton kistestvére volt az, aki ordítva rohant a szomszédokhoz segítségért és csak azt tudta kiabálni, hogy meghalt a nővére. Őt végül sokkos állapotban vitték kórházba.

A támadó az eset után bezárkózott a házába, majd megadta magát a rendőröknek, a feleségét is letartóztatták. A szomszédok szerint a remeteként élő holland férfi régóta rossz kapcsolatot ápolt a brit családdal. Thorntonék fél éve éltek a faluban. 

A nyitókép illusztráció. Fotó: Sébastien BOZON / AFP

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nuknuk
2023. június 13. 10:06
Mindenkinek ott a neve csak a "holland" férfinek nem. Talán Mohamed, Hassan, Ali ... ?
Burg_kastL71-C
2023. június 13. 08:37
Ha a feltett fotó a helyszínről készült, akkor ez egy jó szutyok elhanyagolt környék, ... és mint a gyakorlat mutatja, a lakói is.
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2023. június 13. 08:12
angolért nem kár
bunko_jobbos
2023. június 13. 08:00
nagyon sajnálom a kislányt meg a családját, de ezért ez nem felfoghatatlan tragédia. Naponta közlekedési balesetben hányan halnak meg az EU-ban? 44 halálos áldozat volt 2021-ben 1 m lakosra évente (447 M lakos), azaz nap 44-szer 447 per 365, azaz napi 53. Ebből biztosan napi 3-5 gyerek van. A felfoghatatlan, mikor ledobták a mindig jók az atombombát, oszt 1 nap alatt halt meg 100 ezer ember, amiből mondjuk 10 ezer gyerek volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!