Macron a zavargásokról: Egyesek az utcán folytatják a videójátékokat, amelyektől megrészegültek

2023. június 30. 15:26

Emmanuel Macron francia államfő az elővárosokban harmadik éjszaka folytatódott zavargások kapcsán a szülők felelősségére figyelmeztetett pénteken a belügyminisztériumban összehívott tárcaközi válságtanácskozást követően.

2023. június 30. 15:26
null

A francia államfő nyilatkozatát úgy kezdte, hogy „a szülők felelőssége otthon tartani a gyerekeiket, mindannyiunk nyugalma érdekében fontos a szülői felelősség teljes körű gyakorlása.

Emmanuel Macron hozzátette, hogy az internetes közösségi oldalak meghatározó szerepet játszanak az elmúlt napok történéseiben. Véleménye szerint az éjszakai erőszakos gyülekezéseket a Snapchat, a TikTok és más közösségi oldalakon szervezik, s a fiatalok között versengés folyik az erőszak másolásában.

– tette hozzá.

Jelezte, hogy a hatóságok kötelezik a szolgáltatókat a zavargásokról készült felvételek törlésére és a felhasználók azonosítására. Rendőrségi források szerint a péntekre virradóra előállított 875 rendbontó háromnegyede kiskorú, a zavargók átlagéletkora 17 év.

(MTI)

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balu3
2023. július 01. 10:45
Toltam a Street Fighter játékot, sokan toltuk, de nem emlékszem hogy elengedtem bárkire is egy tüzgömböt miatta...
Kormánypárti2
2023. július 01. 09:08
Ne már hogy senki nem sajnálja szegény menekülteket!
seneca6
2023. július 01. 00:18
Na, akkor kiderült, hogy franciaország igazi vezetői a pléjsztésön, meg az ikszboksz. Na, sebaj, a következő választásokon a tüzeskedő migráncsok majd leváltják őket a szviccsre.
gacsat
2023. június 30. 18:19
Életképek a lángolóból. Közben Mikron bulizik. https://rumble.com/v2x63ms-hundreds-arrested-as-nanterre-unrest-spreads.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!