Von der Leyennél követelőzik a Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary

2023. május 31. 17:29

A légitársaság petíciót küldött az Európai Bizottságnak.

2023. május 31. 17:29
null

A Ryanair ír diszkont légitársaság petícióban követeli az Európai Bizottság közbenjárását, hogy a tagállamok biztosítsák a légterükön átrepülő járatok közlekedését sztrájkok esetén. Michael O'Leary vezérigazgató szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy

két hónap alatt mintegy 1,1 millióan írták alá a társaság petícióját,

amelyet az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek adnak át. Ebben azt követelik, hogy az unió végrehajtó szerve írja elő az összes uniós tagállam számára, hogy a légiforgalmi irányítók sztrájkja esetén engedjék át légterükön az átrepülő járatokat. Hasonló szabályok jelenleg Görögországban, Olaszországban és Spanyolországban vannak hatályban.    

(MTI)

Nyitóképen: Michael O'Leary. Fotó: Eric Lalmand / Belga / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szemlelo
2023. május 31. 22:47
Tulajdonképpen nem is hülyeség az ötlet. Miért kerülgessen a fél világ, ha valahol sztrájkolnak? De O'Realy már egyszer elérte az EU-ban, hogy pl. Frankfurt nyissa meg a repteret a fapadosok számára. De az egész csak egy-két évig tartott, mert a németek megtalálták a módját, hogy kiszaszerolják őket. Most újra nem járnak Frankfurtba és Münchenbe fapadosok. A németeknek mindent szabad.
vamonos
2023. május 31. 20:42
És ki fogja irányítani a gépeket, ha az irányítók sztrájkolnak? Vagy nem baj, ha véletlenül összeütköznek a levegőben?
Gombóc XVI. Artúr
2023. május 31. 20:20
Aztán ugyan ki fogja irányítani a gépeket a légtéren át?? Talán a Ryanair vezére személyesen??
Papalimapapa
2023. május 31. 19:11
Jó helyre küldte. Ki másnak? De ha egy csöpp esze volt, nem SMS-ben, mert azok Ursulánál el szoktak tűnni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!