Ukrán sajtó: a kisebbségi kérdésre hivatkozni csak spekuláció a magyarok részéről

2023. május 22. 12:16

Az UNIAN ukrán hírügynökség megemlíti, hogy 2017 óta Magyarország blokkolja a NATO-Ukrajna Bizottság minden nagykövetek feletti szintű ülését.

2023. május 22. 12:16
null

Magyarország a nemzeti kisebbségi kérdéssel spekulál, és ezt arra használja fel, hogy blokkolja Ukrajna NATO-ban való munkáját – írta az Unian ukrán hírügynökség. Idézték Natalja Galibarenko, Ukrajna NATO-missziójának vezetőjét, aki a LIGA.net-nek adott interjújában elmondta, az elmúlt években Ukrajna különböző lehetőségeket ajánlott fel Budapestnek a konfliktus megoldására.

Különböző konzultációs mechanizmusokról, tárgyalókról, az oktatási törvény rendelkezéseinek elhalasztásáról és különböző bizottságokról van szó, amelyek a nemzeti kisebbség aggályainak kezelésére hivatottak – említette. 

A NATO elvileg nem a kisebbségi jogok megvitatásának platformja. Sajnos az ország egyszerűen a konszenzus elvét használja fel arra, hogy blokkolja a szövetségben végzett munkánkat”

– mondta Galibarenko.

Emlékeztetett arra, hogy 2017 óta Magyarország blokkolja a NATO-Ukrajna Bizottság minden nagykövetek feletti szintű ülését. Csak egy évvel ezelőtt, Oroszország teljes körű inváziójának kezdete után lehetett összehívni a NATO-Ukrajna Bizottságot külügyminiszteri szinten, Jens Stoltenberg főtitkárnak és egy kivételével minden ország egyesítésének köszönhetően.

– mondta Galibarenko, aki ugyanakkor megjegyezte, hogy Ukrajnának más országokkal, köztük Lengyelországgal, Szlovákiával és Romániával is vannak „kisebbségi problémái”, különböző mértékben.

– jelezte Galibarenko.

Azzal kapcsolatban, hogy valósak-e Magyarország fenyegetései, hogy megakadályozza Ukrajna közeledését a NATO-hoz, a nagykövet megjegyezte, hogy nem tudja megjósolni a magyar hatóságok cselekedeteit. „Nem tudom megjósolni Magyarország cselekedeteit Vilnius előtt. A végsőkig remélem, hogy Magyarország megérti, hogy ebben a háborúban Ukrajna oldalán kell állnia. Ha ezt nem értik meg, akkor mi továbbra is nyomni fogjuk az álláspontunkat” – mondta.

Nyitókép: Ukrinform/Youtube

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. június 22. 13:05
Miféle ország ez az Ukrajna?! Mindenkit provokál, mindenkitől követel. Adott valaha bárkinek bármit? Mi a célja Ukrajnának? Miért gondolkozik úgy, mint egy debil óvodás? Ukrajnából a hazai médiába nem jut el más, csak olyan információ, amire neheztelni lehet. Vajon mi a valóság? Senki véleménycikke illetve megvezető megosztása nem tud elterelni attól a tulajdonságomtól, hogy meg akarjam ismerni a lényeget, az okot, az alapot.
Jose
2023. június 22. 12:03
Nem is veszi észre a luvnya, hogy milyen beszédes, hogy kijelenti, hogy minden kisebbségükkel problémáik vannak. Merthogy pozitívan próbálja meg felhasználni ezt a tényt, miszerint bezzeg a többi ország nem akadályozza a NATO szarjaikat a kisebbségi problémák miatt. A lényeg: az ukránok nem akarnak jogokat adni a kisebbségeiknek, ettől nem tágítanak. Tipikus komcsi gondolkodás, elfogadhatatlan. És igen, mi magyarok már csak ilyenek vagyunk: el akarjuk érni, ami a célunk és ehhez a NATO blokkolást is felhasználjuk, nem úgy, mint a lengyelek, meg mások. Ez van.
Vakfolt
2023. június 22. 11:46
"A végsőkig remélem, hogy Magyarország megérti, hogy ebben a háborúban Ukrajna oldalán kell állnia." A megérti szó, afféle eufemizmus. Valójában a belenyugszik, beletörődik, beadja a derekát fogalmakra gondol. Tehát nincsen alku, fogadjuk el, hgy faszfej tetvek, és legyüönk barátok. Ó hogyne.
Igazszó
2023. május 23. 11:29
Az a ciki, hogy a kakadu, meg a vétótlan gyáva, sunyi köpcös geci csicska még mindig támogatják a magyargyűlölő zsidó hohol rezsimet. Az is botrány, hogy a vétótlan köpcös geci csicska eddig is bármit megszavazott, amit a zsidó gazdái neki parancsba adtak, leszarva a saját 97%-os magyar népét is. Nem mellesleg a naponta magyarokat gyalázó, jogfosztó, jelképeinket megsemmisítő, betiltó hoholoknak ingyen áramot, gázt, üzemanyagot, élelmiszert, gyógyszert, kötszert szállítanak, pénzelik őket, gyógyittatják és kiképzik a hohol gyilkosokat, a családjaiknak pénzt, segélyt, menedéket adnak, a fattyaikat oktatják, üdültetik, pénzelik. A szar, gyáva csicskáik szolgálják így az ellenségeiket. Ezért megalapozottan gondolja az összes hohol-zsidó tetű, zsidó kommunista komisszár, hogy továbbra is ki lesz nyalva a valaguk, minden aljasságuk ellenére. Sajnos. Ez a luvnya is tudja ezt. Ezert ilyen nagy a pofája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!