Bejelentette a Ryanair: Vége az olcsó repjegyeknek!

2023. május 22. 14:26

Nyereséges évet zárt a Ryanair diszkont légitársaság, bevétele 124 százalékkal nőtt az utasforgalom emelkedésének köszönhetően.

2023. május 22. 14:26
null

A társasága hétfőn azt közölte, hogy a március végén lezárult pénzügyi évében 1,43 milliárd euró adózott eredményt ért el az egy évvel korábbi 355 millió euró veszteség után. A elemzők várakozásai között minimálisan kisebb, 1,425 milliárd euró éves profit szerepelt.

A március végével zárult pénzügyi évben elért profit nagyon közel állt a 2018. évi 1,45 milliárd euró rekordhoz. A cég bevétele látványosan nőtt, 10,78 milliárd euróra ugrott az egy évvel korábbi 4,80 milliárd euróról, ami szintén kis mértékben felülmúlta a várt 10,68 milliárd eurót.

A repülőgépek kihasználtsága az elmúlt pénzügyi évben 93 százalék volt, szemben az egy évvel korábbi 82 százalékkal. A Ryanair 168,6 millió utast szállított, 74 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A cég előrejelzése szerint idén ez a szám körülbelül 10 százalékkal nagyobb, mintegy 185 millió lesz. A társaság a folyó 2024-es pénzügyi évre bevételnövekedést és az adózott eredményének emelkedését várja.

Neil Soharan a légitársaság pénzügyi igazgatója a Bloomberg amerikai gazdasági lapnak elmondta, vége a tízeurós, azaz párezer forintos repjegyek korának. Állítása szerint az utasok jelenleg hajlandók többet is fizetni, mint korábban. Soharan elmondta, az áremelkedés mögött a megnövekedett kereslet áll, amelyet a társaságok nem tudnak kielégíteni, ugyanis lassan szállítják le repülőgépeket a gyártók, esetükben a Boeing. 

Nyitókép: Nicolas Guyonnet / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cuxi
2023. május 23. 08:45
Akkor lehet befizetni a büntetést, minél előbb. És ha megint üzengettek a kormánynak, hogy idióták, mehet az újabb vizsgálat a cég ellen. Ne aggódjatok találnak, ha akarnak fizetni valót nektek.
-Zsolt-
2023. május 23. 01:15
A fideszesek úgy vannak a Ryanair-rel, mint az EU-val: - ameddig élvezik az előnyeit köpködik, de kihasználják - amint megszűnik a potyautasságuk elátkozzák, és távoznak
Zsolakomarom
2023. május 22. 19:10
Ki gondolta, hogy arat emelnek azutan, hogy ork ban extra adot vag a pofajukba, meg buntit is persze? Varatlan fejlemeny ez
Zsoel
2023. május 22. 16:15
Nem úgy volt, hogy fasiszta diktatúránk vérgőzös kormánya extraprofitadó jogcímén az utolsó fillért is kizsarolta ebből az éhenhalás peremén tántorgó, nyomorult cégből? Mi lenne, ha meg sem büntették volna őket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!