Észt külügyminiszter: A hamis béke csak az új háborúk előjátéka

2023. április 09. 09:10

A Nyugatnak a következő generációk miatt kell továbbra is támogatnia Ukrajnát – fogalmazott Urmas Reinsalu.

2023. április 09. 09:10
null

A Nyugatnak továbbra is támogatnia kell Ukrajnát az Oroszországgal vívott háborúban, különben azt kockáztatja, hogy elveszíti „a következő generációnk biztonságát” – jelentette ki Urmas Reinsalu észt külügyminiszter a Kyiv Independentnek adott interjújában.

Reinsalu azt mondta, hogy az Ukrajnának szánt fegyverek visszatartása egyenlő lenne azzal, hogy „aláírjuk azt a döntést, hogy Ukrajna a helyszínen veszít”. Szerinte ha a Nyugat megadja magát Oroszországnak, azzal feladja Ukrajna jövőjét.

Úgy véli,

– legalábbis a biztonságunkat vagy az elkövetkező generációnk biztonságát”.

Biztos benne, teszi hozzá, hogy minden ország érdekelt a békében, különösen azok az országok, amelyek Oroszországgal szomszédosak, de a hamis béke csak az új háborúk előjátéka. „A történelem megtanított minket erre” – szögezi le.

Nyitóképen: Urmas Reinsalu és Volodimir Zelenszkij / Handout / UKRAINE PRESIDENCY / AFP

***

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2023. április 09. 19:24
Ezt már csak tudják nyugaton. Minszk 2014!
Lami
2023. április 09. 14:12
Gondolom ez Trianonra nem vonatkozik! Csak úgy lehet eu konform...
Tidal_wave
2023. április 09. 11:37
Vietnamban kell a kommunizmus terjedését megállítani. Afganisztánban meg Irakban kell az iszlám terrorizmust legyőzni. Ukrajnában kell a nyugati demokráciát megvédeni... Stb.
tölgy
2023. április 09. 10:24
" a hamis béke csak az új háborúk előjátéka" Ebben igaza van! Láttuk a minszki megállapodásoknál! Hamis volt a fejlettnyugati és az uki szándék a békére, háború lett belőle! Most már csak akkor lesz béke, ha a maradék Ukrajna semleges lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!