Schuster Lóránt: Török Ádám az út királya volt

2023. április 18. 11:40

„Legutóbb vidám volt, azt mondta, jól érzi magát és mindenképpen menjek el a májusi bulijára. Sajnos már nem tehetem…” – mondta szomorúan Zalatnay Sarolta Török Ádám halálhíre kapcsán a Mandinernek. Az elhunyt zenész kortársait kérdeztük.

2023. április 18. 11:40
null
Sal Endre
Sal Endre

75 éves korában elhunyt Török Ádám. A Mini frontembere hosszú évtizedeken át a hazai zenei élet meghatározó alakja volt. Egyszerre volt zenekarvezető, énekes, a fuvola virtuóza. És sokaknak remek barát. Zalatnay Sarolta egészen fiatal kora óta ismerte Török Ádámot. „Egy osztályba jártunk a Toldi Gimnáziumban, sőt, volt idő, mikor egy padban ültünk. Később, mikor már a zene töltötte ki az életünket, sokszor koncerteztem Ádámmal és a Minivel. Emlékszem, úgy hirdették a plakátokon, hogy Cini Mini.

és miután beteg lett, sokszor beszéltünk telefonon. Legutóbb vidám volt, azt mondta, jól érzi magát és mindenképpen menjek el a májusi bulijára. Sajnos már nem tehetem... A nagy zenészgeneráció egyik emblematikus alakját gyászolom”  – mondta a Mandinernek Zalatnay Sarolta.

Horváth Charlie (balra), Zalatnay Sarolta és Török Ádám egy közös fotón.

Schuster Lórántot, a P. Mobil frontemberét is letaglózta a kiváló zenész halálhíre: „A fia nagyon szépen búcsúzott tőle a közösségi médiában. Egy dalszöveg részlettel, amelyben benne van: »az út királya voltam, s maradok én!« Igen, Török Ádám az út királya volt. Az úté, az életé, amely sokszor keresztezte az enyémet. Hosszú évtizedeken át az Ifi Parkban a Mini után lépett fel a P. Mobil, s minden kedden három-négyezer ember előtt játszottunk, utána pedig együtt eresztettük ki a gőzt. Ha valahol netán kevesen voltak a koncerten, akkor is úgy játszott, mintha telt házas lenne a buli, mert

Mielőtt hívott telefonon, pont azon gondolkoztam, hogy egy ilyen ember elvesztését, aki ennyire meghatározó alakja volt a magyar zenének, hogyan lehet feldolgozni. Nem túlzás, ha azt mondom, a halálával egy darabot törtek le a szívemből” – mondta megtörten Schuster Lóránt.

Horváth Charlie is barátként tekintett Török Ádámra. „Nagyon sajnálom, szerettem, szerettük. Jó ember és jó zenész volt, még abból az időből, amikor leraktuk a könnyűzene alapjait. Sokat voltunk együtt a bulik után, nagyon fog hiányozni” – mondta a Mandinernek. Horváth Charlie azt is elmondta, a zenésztársak csütörtökön közösen emlékeznek egykori barátjukra.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugovics tibusz
2023. április 18. 15:49
Egyszer felléptek a Tabánban az LGT előtt, akkor láttam őt élőben először és utoljára. Arra emlékszem, hogy Kunu Lacika volt a basszusgitáros.
szürkeSzarvas
2023. április 18. 15:40
Az út királya volt. ("Mesze ( igy!) meszeviszaz út (igy!)) RIP. Része az ifjukori emlékeinknek.
Tommaso
2023. április 18. 13:13
a Mininek a nevéhez igazodó méretű rajongótábora volt. a Bem rakparton senki más nem fért volna el. ettől függetlenül R.I.P.
igen de nem
2023. április 18. 12:53
Beoltattad ,te is magad ecsém!? Gondolom Beee. Gratulálok... a bajszod legalább már visszanőtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!