Brutális harci drónt mutatott be a Rheinmetall (Videó)

2023. április 20. 17:35

A német fegyvergyártó lerántotta a leplet az új eszközéről.

2023. április 20. 17:35
null

Új fejlesztésű harci UAV-ot, azaz pilóta nélküli repülőgépet mutatott be a német Rheinmetall, melyről egy részletes videót is közzétettek a YouTube-on. A cég úgy mutatta be a rendszer operatív használatát, hogy nem árulta el az eszköz taktikai és műszaki adatait.

Ukrán sajtóinformációk szerint a harci drón egy korábban fejlesztett LUNA-drón alapjaira épül. Az eszköz akár fél napot is kibír a levegőben, katapultról kell indítani és akár száz kilométeres távolságból is képes tartani a kapcsolatot az irányítással. 

Az új UAV belsejében számos, lőszerrel megrakott négyrotoros, kisebb méretű kamikazedrónokat tudnak elhelyezni, melyek aztán a kijelölt célpontba csapódnak a lehető legnagyobb kárt okozva. A bemutatóvideón egy antennát és egy épületbe rejtett járművet is elpusztított az eszköz. 

Nyitókép: YouTube

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. április 21. 13:40
Ilyesmit kellene itthon gyártani, kevesebb import acél kell hozzá, mint a tankokhoz és korszerűbb tudás.
kispolgarigrofo
2023. április 21. 12:47
"irány ukrajna, mentsd meg a """"demokráciát"""" !" nem a """demokráciáért""" harcolnak hanem hogy ne legyenek megint megszállt muszka gyarmat "de azért másokat (értsd: magyar állampolgárokat) odaküldenél" már lementek a választások nem kell tolni ezt a biciglit, már akkor is nevetséges volt hogy ha MZP nyer akkor indul a honvédség a Don-kanyarba. Senki se akar katonákat küldeni, az ukránok se kérték soha. Tankot, lőszert, puskát kérnek hogy legyen mivel visszalőni a felszabadító Wagneres rablógyilkosokra. De a bééékepárti tábornak még az is sok hogy a külföldi lőszert Mo-n keresztül szállítsanak, az már maga a Don-kanyar és Moszkvát támadjuk. Bazmeg, nézd meg a Like-okat az "Oroszok áttörtek Bahmutnál" hírnél, az egész fidesznyik béketábor kollektíve elélvezett. Még jó hogy nem vagytok muszkapártiak, képzelem akkor mi lenne...
Türelem
2023. április 20. 20:31
A békepárti német zöldek - valamint az európai, benne a magyarországi zöld pártok - nyomására a cég törölte a az emberek irtására készülő drónok gyártását, helyette a humán orvoslásban, az emberi életek mentésében szükséges operációs, prevenciós diagnosztikai készülékek gyártására állnak át. Németország egy humanitárius fordulat küszöbén áll, feladja történelme szégyenfoltjait...a béke útját kezdi kikövezni.....leállítja a fegyverek szállítását Ukrajnának, nem akar részesévé válni ukrán emberek halálba küldésének....
pandalala
2023. április 20. 20:21
Metális!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!