Lemondott a lengyel agrárminiszter

2023. április 05. 15:40

Az Európai Bizottság intézkedései miatt nem tudják teljesíteni a mezőgazdasági dolgozók követeléseit.

2023. április 05. 15:40
null

Lemondott Henryk Kowalczyk Lengyelország mezőgazdaságért is vidékfejlesztési minisztere – közölte szerdán a lengyel Polish Press Agency.

A miniszter a lengyel mezőgzdasági dolgozók tüntetéseit követően nyújtotta be lemondását. Az emberek azért tüntettek, mert a lengyel cégek a hazai helyett Ukrajnából szállították be az olcsóbb gabonát. Ennek következtében a lengyelországi földművelők nem tudják értékesíteni saját terményüket.

„Benyújtottam lemondásomat az agrárminiszteri posztról, mivel az Európai Bizottság intézkedései mellett a farmerek követelései nem fognak tudni érvényesülni" – mondta a volt miniszter, és hozzátette, az Európai bizottság már bejelentette, hogy 2024-ig meghosszabbította az ukrán gabona jövedékiadó- és kvótamentességét.

***

Nyitókép: Mateusz Wlodarczyk / NurPhoto / NurPhoto via AFP 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nuknuk
2023. április 05. 19:14
Nem "ukrán" gabona különben, hanem USA gabona.
Szerintem
2023. április 05. 18:04
Az utódja se tud többet tenni. Mondjon le ő is, már a kinevezése előtt?
lurker
2023. április 05. 18:03
Ha tudtam volna, hogy erről fog szólni az EU, akkor nemmel szavazom. Ja, nemmel szavaztam. Hülye "igen" magyarok!
Odone Ricci
2023. április 05. 16:19
Vajon felfogja-e az Európai Bizottság, hogy az elkötelezett vak politikájuk tönkreteszi a kelet-európai gabonatermő mezőgazdaságot ? Az Ukajnából érkező gabona radioaktivitását vajon mérik Geiger mérővel ? Ha igen, akkor mennyi Becquerelt mutat ? Az OGM-génmódosított termesztést sajnos az EU engedélyezte pár évvel ezelőtt. A kukoricaolajon sem áll már a felirat: "NO OGM", mert sajnos génmódosított...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!