Kipaterolná a szíreket Törökországból Erdogan kihívója

2023. április 25. 18:54

Két éven belül.

2023. április 25. 18:54
null

Kemal Kilicdaroglu török ellenzéki elnökjelölt kedden bejelentette, hogy megválasztása esetén minden szíriai menekültet két éven belül visszaküldene saját hazájába.

Mégis mit csinál 3,6 millió szíriai az országunkban?” – hangoztak Kilicdaroglu szavai az Eskisehir tartományban megtartott kampányrendezvényen. Érvelése szerint a menekültek nagy mértékben hozzájárultak az egyre növekvő munkanélküliséghez Törökországban.   

Kilicdaroglu egyúttal óva intette hallgatóságát a szíriaiak elleni rasszizmustól.    

Ugyan nem fejtette ki, miként tervezné végrehajtani a tervét, szakértők már korábban is figyelmeztettek, hogy jogilag nem túl egyszerű rákényszeríteni a szíriaiakat, hogy elhagyják Törökországot és hazatérjenek.    

Törökországban jelenleg egyébként is feszült a hangulat az ott élő menekültekkel szemben, az ország ráadásul egyre nagyobb gazdasági gondokkal küzd. Kemal Kilicdaroglut - a legfőbb ellenzéki tömörülés, a Köztársasági Néppárt (CHP) elnökét – hatpárti ellenzéki pártszövetség jelölte Recep Tayyip Erdogan török elnök kihívójaként a május 14-én tartandó elnökválasztásra. A legutóbbi közvélemény-kutatások szerint meglehetősen szoros a verseny Erdogan és kihívója között.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Erdem Sahin

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. április 26. 01:44
Ha Erdogan bukik, akkor már csak egy diktátor marad. Ő sem sokáig, mert EU-s pénzek nélkül, és dupla áron vásárolt orosz gázzal és olajjal, nem tartható sem a forint, sem a költségvetés. S ehhez jön még Európa legmagasabb inflációja, mely egyre jobban sújtja a lakosságot.
Házam Hazája
2023. április 25. 20:41
„Mégis mit csinál 3,6 millió szíriai az országunkban?” Dekkolnak, amíg az EU megfizet.
Rocktoberi
2023. április 25. 20:24
Már Törökországban is moslékkoalíciók szerveződnek?
robertdenyiro
2023. április 25. 20:06
Jó ötlet. Németisztán meg befogadja mind a 3.6 millió bociszemű terroristát. Wilkommenskultur. Már alig várják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!