Akár 15 év börtönbüntetésre is ítélhetik a Pentagon-iratokat szivárogtató férfit

2023. április 14. 17:23

Jack Teixeirát hivatalosan is meggyanúsította a bostoni bíróság.

2023. április 14. 17:23
null

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, elfogták a Pentagon-iratokat kiszivárogtató férfit. Péntek délután a bostoni bíróság dokumentumok és anyagok jogosulatlan elszállítása és megőrzése miatt hivatalosan is meggyanúsította Jack Teixeirát.

A bíróság április 19. szerdára tűzte ki a férfi meghallgatását, addig is őrizetbe vételét rendelték el.

Amennyiben a bíróság bűnösnek találja az ellene felhozott vádakban, Teixeirát akár 15 évnyi börtönbüntetésre is ítélhetik, írja a BBC.

Jack Teixeirát csütörtökön fogták el, azzal a gyanúval, hogy ő szivárogtathatta ki a globális botrányt kiváltó, szigorúan titkos Pentagon-iratokat.

Nyitókép: Facebook

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2023. április 17. 09:12
21 éves gyerek. Hogy a picsába férhetett hozzá ilyen iratokhoz? Bűzlik az egész! Tuti nem ő volt!
Cirbi
2023. április 15. 05:37
Bűnbak. Szegény. Ülhet ártatlanul.
bunko_jobbos
2023. április 14. 21:02
Akkor eléggé olcsón megússza. Bármilyen normális országban ilyenért főbelövés jár. Nem csak a Szovjetunióban, hanem MINDENHOL. Redl ezredestől kezdve minden árulóval így járnak el. Államtitkokat nyilvánosságra hozni a hazád durva elárulása. Az most nem tartozik ide, hogy én örülök neki, hogy megtudtuk ezeket. De ha egy magyar katona csinálna ilyet, akkor azon nagyon kiakadnék.
konfitaltkacsa
2023. április 14. 20:48
Gyuszi taxis 2.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!