Áttörtek az oroszok Bahmutnál

2023. április 20. 21:42

Újabb fontos katonai állást foglaltak el az oroszok Bahmutban, közeleg a végóra.

2023. április 20. 21:42
null

Az Unian arról ír, hogy az orosz csapatok komoly áttörést értek el Bahmutban, ami azt jelenti, hogy lőtávolságon belül elfoglalták az Ukrán Fegyveres Erők kiemelkedően fontos állásait – erről Oleksandr Kovalenko ukrán katonai és politikai megfigyelő, OSINT-szakértő számol be.

Kovalenko szerint

A szakember a szavainak súlyát azzal enyhítette, hogy hozzátette: ez egy szűk áttörés, amelyet talán még lehet kezelni és semlegesíteni, ami talán épp most történik, hiszen a helyzet nagyon dinamikus, hangsúlyozta. Kovalenko szerint a legforróbb szektor Bakhmutban továbbra is a város északi része, ahol váltakozó sikerrel zajlik a csata, írják.

Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Összesen 258 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. április 21. 20:12
Az USA koncepciója elöbb-utóbb garantáltan világháborút szül. De akkor miért eröltetik ezt az amerikaiak? Azért, mert ök, a terveik szerint egy Európára korlátozott világháborúban gondolkodnak. Azaz, szó sincs arról, hogy a Nato egy védelmi szervezet lenne, éppen ellenkezöleg, kimondottan az oroszok ellen jött létre, és ezt a szerepét most döntésre akarja vinni. Tehát Oroszország széttrancsírozása a cél. De ennek árát Európának kell megfizetni. A Nato addig fogja provokálni az oroszokat, amig azok támadásba mennek át. Ekkor az USA elörántja az 5-ös cikkejt, és nyomás Európa a háborúba. Majd az amcsik fegyverrel segítenek, mert ök nem szeretnek meghalni. De a németek se, franciák se fognak katonákat küldeni, ezt a szerepet a Nato az oroszok közvetlen szomszédainak, az ö "keleti barátainak" szánja, mert értünk nem kár. Soros a Nato jövöjéröl szóló értekezésében pár évvel ezeleött pontosan ezt javasolta. A keleti tagországok csak arra kellenek, hogy az amerikai érdekekhez biztosítsák az emberanyagot. Ha mi kelet-eurépaiak csak tátjuk a szánkat, akkor pontosan ez lesz a sorsunk.
vajda
2023. április 21. 14:04
Hatalmas sikert aratott a honvédő orosz hadsereg: Egy orosz harci repülőgép véletlenül lecsapott az Ukrajna melletti, Oroszországhoz tartozó Belgorod városára, robbanást okozva ezzel, írja a TASZSZ orosz hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot idézve.
kaktusztea
2023. április 21. 13:56
Tapsoljatok ÁVÓs unokák.
nempolitizálok
2023. április 21. 13:13
A cím azt akarja mondani, hogy bezárult az orosz gyűrű. Egyébként Avdivkánál is ott van egy jókora orosz gyűrű 70%-os készültséggel, ott sem sok van hátra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!