Világszenzáció: kötélen egyensúlyozva kel át a Dunán egy magyar artista szombat délután

2023. április 15. 10:24

Az elképesztő művészeti teljesítménnyel a Fővárosi Nagycirkusz a 10. Nemzetközi Színházi Olimpiához és Budapest egyesítésének 150. évfordulójához csatlakozik, a cirkusz világnapja alkalmából.

2023. április 15. 10:24
null

Magyarországon először egy ember a Duna felett kifeszített drótkötélen egyensúlyozva sétál át a folyó egyik partjáról a másikra. Az európai szinten is különleges produkciót ifj. Simet László érdemes művész artista hajtja végre a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia nyitóeseményén, a cirkuszi világnap alkalmából, április 15-én a Belgrád rakpart 18. és a vele ellentétes budai alsó rakpart közötti dunai szakaszon – olvasható a Nemzeti Színház honlapján.

Az „Átmentem” névre hallgató produkciót  az enbudapestem.hu tájékoztatása szerint „a Belgrád rakpart 18. és a vele ellentétes budai alsó rakpart közötti dunai szakaszon, az Erzsébet- és a Szabadság híd között a rakpartról és e két hídról lehet majd megtekinteni.”

De a Fővárosi Nagycirkusz jóvoltából online is követhető lesz (a jegy.hu-n elérhető infromációk szerint akár az artista szemszögéből is). Az online jegy díja 8 ezer forint lesz.

Nyitókép: Facebook

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. április 15. 18:22
Szemfényvesztés! Kunszt az lenne,ha függő kötélhidat építettek volna ennyi pénzen,ennyi emberrel,ilyen sok technikával daruval, uszályokkal, csónakokkal. Ilyen sok anyaggal, acéldrótkötelekből. Többszázezer ember állandó szórakozására. Méghogy nem volt kibiztosítva! Egy nagy túróst! Többszörösen! Az egyensúlyozó rúdon nyakában kötél biztosítóval 2 helyen a rúdhoz rögzítve. A rúd két végén egy-egy akasztó,ha borulna a rúd vége beakad a főkötélbe.Az pedig számtalan ponton lent rögzítve. A művész szándékosan sem tudna leesni. Átbaszás! Gyurcsány trükk! A nagymamám nyakán-, vállán át egy petrence rúd két végén egy-egy csordakúti vederrel hordta a vizet a kigyulladt szalmaboglyahoz vékony pallón át,62 évesen. A bő szoknyáját levette,el ne fújja a vihar. Mintás parhét bugyogóban szórakoztatta a bámészkodó embereket. No az volt a kunszt,az ő segítő tette!
holnapislesznap
2023. április 15. 14:54
nekem meg volt 109 órám plusszba - értitek? 109 túlóra.... taps taps taps ???
Harci pingvin
2023. április 15. 14:17
Nem tudsz úszni? :D
wanderer888
2023. április 15. 14:17
ne is eresszék le a kötelet, közel a Karmelita, lehet felzavarni a sok tolvaj fideszest rá himbálózni. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!