Lázár János: A 2030-as évekre vissza tudjuk szerezni a vezető-húzó szerepünket

2023. február 15. 21:51

„Magyarország ennek a régiónak ezer éven keresztül a vezető hatalma volt a Kárpátoktól délre” – hangsúlyozta az építési és közlekedési miniszter.

2023. február 15. 21:51
null

A napokban hagyta jóvá a kormány annak a koncepcióját, hogy hogyan szeretnénk az építészetet és az építésügyet megváltoztatni Magyarországon – nyilatkozta Lázár János az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) podcastcsatornáján, a Spakliban.

„Van egy makroszintű nemzetgazdasági megközelítés: Magyarországot fel kell zárkóztatni, az államnak sokat kell építeni, magyaroknak kell építeni, hogy a magyarok haszna legyen. Ezt úgy kell szabályozni, hogy a valóságban létre is jöjjön” – fogalmazott az építési és közlekedési miniszter.

Lázár János az interjúban rövid geopolitikai kitekintést is tett. Szerinte a háború óriási kockázat, ha eszkalálódik, esetleg európai uniós vagy NATO-tagország is belesodródik, az végzetes veszély a teljes magyar és az európai gazdaságnak, és jöhet még másfél, két nehéz év. „A következő fél évben azt fogjuk nézni, hogy a háború merre billen. Sajnos én azt gondolom, hogy rosszabb irányba.” A magyar történelemről szóló könyvekben a későbbiek során majd arról szeretne olvasni, hogy

Magyarország Orbán Viktor és a Fidesz kormányzásának eredményeképpen visszanyerte a regionális vezető szerepét a harmincas évekre. 

„Magyarország ennek a régiónak ezer éven keresztül a vezető hatalma volt a Kárpátoktól délre. Azt gondolom, a régió két részből áll: a Kárpátoktól északra a lengyelek, a Kárpátoktól délre pedig Magyarország és Budapest. Azt gondolom, hogy a 2030-as évekre a vezető-húzó szerepünket vissza tudjuk szerezni, ehhez jó úton haladtunk, erről az ambícióról nem lehet lemondani” – foglalta össze a véleményét.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Doromb13
2023. február 16. 11:45
Hát nagyotmondásban világbajnokok lettünk.A 30-as években majd érdemes lesz visszakeresni ezt a nyilatkozatot !
savrena
2023. február 16. 10:03
A jelenlegi európai politikában két fontos kérdés van: a migráció és a háború kérdése. Magyarország álláspontjához ezekben a legközelebb Ausztria, Szerbia, részben Horvátország, és ha a lakosságot és nem a kormányt nézzük, akkor Szlovákia áll. Ez pediglen a Kárpát-medence.
ericco
2023. február 16. 09:03
Es ebbe a tervbe hogyan fernek bele a part koruli stromanok es offshore cegeik, szamlaik?
kafabatka
2023. február 16. 09:02
https://www.investing.com/equities/e-star-alternative-plc-chart Erre képes. Hogy ki vette át az E-STAR pozícióit,arra kíváncsi lennék. A nagyhatalmi ábránd és kifejezés mindent elárul természetéről,valamint céljainak eléréséhez használt módszeréről. Nem bízom ebben az emberben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!