Leállt a kőolajszállítás Lengyelországba a Barátság vezetéken

2023. február 26. 21:37

Oroszország végleg megszüntette a szállítást.

2023. február 26. 21:37
null

Oroszország az utolsó, érvényes szerződés értelmében leszállított tétellel végleg leállította a kőolajexportot Lengyelországba a Barátság vezetéken – közölte szombaton a PKN Orlen lengyel kőolajipari nagyvállalat. Az AFP francia hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint a PKN Orlen nem kap (több) Oroszországból származó kőolajat.

Felkészültek a leállásra a fogadó oldalon

Daniel Obajtek, a PKN Orlen vezérigazgatója a Twitteren közölte, hogy felkészültek a leállásra.

– írta.

A PKN Orlen egy éve állította le a tengeri úton érkező orosz kőolaj fogadását. A lengyel nagyvállalat arról biztosította lengyel vásárlóit, hogy a leállás nem lesz hatással ellátásukra, és az összes szállítás, más beszállítók révén, immár tengeri úton történik. A tengeri kikötőkkel rendelkező Lengyelország évekkel korábban tért át a különböző forrásokból történő beszerzésekre.

Az Északi-tengerről, Nyugat-Afrikából, a Földközi-tenger medencéjéből, a Perzsa-öbölből és a Mexikói-öbölből importál kőolajat tengeri úton. A PKN Orlen tavaly a szaúdi Aramco céggel írt alá stratégiai kőolajszállítási szerződést.

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: Sergei SUPINSKY / AFP

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2023. február 27. 14:29
ha alengyeleknek nincs igenyuk az orosz olajra akkor ez mar csak normalis
Syr Wullam
2023. február 27. 10:03
Drágább, mint a norvég?
dragstar
2023. február 27. 04:40
Úgysincs szükség rá,legalábbis ez a hivatalos lengyel propaganda
blondibarbi
2023. február 27. 03:46
Leállt ? Én azon csodálkozom, hogy csak most.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!