Oroszpárti felvonulást tartottak Afrika közepén

2023. február 23. 07:23

„Hajrá Oroszország, hajrá Putyin!” – így vonult a nép.

2023. február 23. 07:23
null

Szerdán oroszpárti autós felvonulást tartottak a Kongói Demokratikus Köztársaságban – amiről több felvétel is készült. A RIA Novosztyi szerint például az ország fővárosában, Kinshasában tavaly is volt már hasonló megmozdulás. Ezen az eseményen orosz és kongói zászlókkal díszített autók vonultak fel, miközben férfiak és nők vegyesen skandáltak: „Hajrá Oroszország, hajrá Putyin!”

Így terjeszkednek az oroszok Afrikában - szakértő a Mandinernek

„Oroszország erősíti az afrikai kapcsolati hálót” – mondja Tarrósy István, aki szerint a fegyverszállításban és a korábbi kapcsolatokban is komoly potenciál rejlik az oroszok számára.

A témához kapcsolódó Mandiner-videó:

Nyitókép: Twitter

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RayS
2023. február 23. 12:57
Szegények biztosan nem tudják elolvasni a "független híreket". Amikor lázítani kell akkor az afrikai kincs, de ha lázad akkor tudatlan bozótlakó. Csodaszép demokrácia. Érthetetlen, miért nem a gyarmatosító, rabszolgatartó nyugatért vonulnak fel.
ujujuj
2023. február 23. 11:37
Na most a woke hidra melyik feje melyik ujját fogja megharapni? Mert aki ezeket a csodás barna meleg szempárokat kritizálja, az rendszerszinten antinégerista.
RasPutin
2023. február 23. 10:17
""""""Ugyanilyen forró helyeken „állnak helyt” a Wagner zsoldosai Szudánban, Kongóban és Líbiában is. Ugyancsak őket hozták összefüggésbe azokkal az apró zöld ruhás emberekkel, akik felségjelzés nélküli zöld katonai gyakorlókban, teljes fegverzetben jelentek meg a Krím félszigeten, mielőtt 2014-ben egy erősen vitatott kimenetelű népszavazás következtében Oroszországhoz nem csatolták az ukrán területet."""""
barkasfarkas
2023. február 23. 10:08
Sőt, nem kizárt, hogy még Észak-Koreában is vannak oroszpárti felvonulások!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!