Neue Zürcher Zeitung: A korábbinál ismét jóval több orosz gáz érkezik Európába

2023. február 18. 18:06

A politika ugat, a piac meg diktál a lap szerint.

2023. február 18. 18:06
null

A svájci lap arról ír, hogy korábbinál ismét több orosz gáz érkezik Európába, mert a cikkíró szerint a vevők a zsebüket nézik és nem a politikát. Daniel Imwinkelried hozzátette: A bevételből Putyin több pénzhez jut a háború finanszírozására és végső soron a piac dönti el, honnan szerzik be az energiahordozót a cégek, illetve kereskedők, vagyis „a politika ugat, a karaván halad. Annál is inkább, mert a földgázra nem vonatkozik a tilalom, így azt boldogan megveszik a fogyasztók a földrészen.”

Hangsúlyozta: Ausztriában Karl Nehammer kancellár karácsony előtt a mellét döngette, hogy az év során 20%-ra esett vissza az ország energiafüggősége Moszkvával szemben. Aztán decemberben Ausztria már Oroszországból fedezte gázszükséglete 70%-át, tehát

a szint közelít a háború előttihez.

A magyarázat egyszerű: a gáz a vezetékeken át érkezik, így sokkal olcsóbb, mint a cseppfolyósított változat. Ez jó Putyinnak a cikkíró szerint, mert fel tudja tölteni a kasszát, és ez így is marad mindaddig, amíg a földgázra nem terjednek ki a szankciók – vonja le a konklúziót.

Nyitókép: Vitaly Timkiv / Sputnik / AFP

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. február 19. 08:13
"...A korábbinál ismét jóval több orosz gáz érkezik Európába.." Nem tudom, hogy tényleg így van-e, vagy csak a "túl jólértesültség lázálmában fetrengó NZZ kamuzik"--mint mostanába gyakran.,.. Ám ha valóban így lenne: ISTENNEK LEGYEN ÉRTE HÁLA ÉS KÖSZÖNET.
itsipia
2023. február 19. 00:33
na és ? az orosz csöves gázt ad el, az ukrán meg csöves kukoricát....:)
mamarizsa
2023. február 18. 22:06
A ruszki nem tudja máshová eladni... Nem jött be a gázzal zsarolás.
citromosParizer
2023. február 18. 21:45
még az osztrákok is kirúgták a kis sámlit Ursula alól? hát nagyon nagy! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!