Bréking: 58 év után távozik Veresegyház éléről Pásztor Béla

2023. február 17. 16:19

Az egykori tanácselnök 1965 óta vezette a települést.

2023. február 17. 16:19
null

Ötvennyolc évnyi hivatali idő után távozik posztjáról Veresegyház polgármestere, Pásztor Béla, aki elmondása szerint nem egészségügyi ok miatt döntött így – értesült a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Pest vármegyei település első embere nem egészségügyi okok miatt döntött a lemondás mellett. Azért határozott így, mert hamarosan betölti a 85.-et , és nem szeretné, hogy önmaga és a város számára méltatlan helyzet álljon elő. Most sem küldik, saját maga döntött a távozásról. Egy ideje már készült erre, de nem beszélt róla senkinek. Pásztor Béla a döntését a február 21-i testületi ülésen jelenti majd be, és a polgármesteri székből február 28-án távozik, aznap ünnepli a 85. születésnapját.

Ha ez megtörténik, tavasszal időközi választást kell tartani az immár 20 ezressé fejlődött teleülésen.

Pásztor Béla azt is jelezte, hogy teljesen nem hagyja el az önkormányzatot, és ha a város új vezetése számít meglátásaira, hajlandó a rendelkezésükre állni.

Életrajz

Pásztor Béla a felvidéki Ipolybalogon született 1938 február 27-én. 1946 tavaszán a deportálások miatt Magyarországra menekült családjával és 1948-ban Erdővárosba költözött. 1960-ban megnősült, három gyermeke született. Az általános iskolát Erdővároson, a középiskolát Ráckevén végezte. Dolgozott szerszámkészítőként, üzemdiszpécserként és a veresegyházi művelődési ház igazgatójaként is. 1965. szeptember 1-én megválasztották Veresegyház tanácselnökének, pedig soha nem volt az állampárt (MSZMP) tagja, mégis ezt a tisztséget 1990. október 12-ig betöltötte, amikor is csak a titulusának a megnevezése változott meg, mert a város polgármesterévé választották. Többször újraválasztották, mind a mai napig polgármesterként dolgozik, 58 éves hivatali ideje rekordnak számít Magyarországon.

Nyitókép: Földházi Árpád, Mandiner

„Az élet játék, gyerekek!" - az Európa-rekorder városvezető a Mandinernek

Ötven év. Ennyi ideje vezeti Veresegyházat Pásztor Béla, ezen a héten ünnepelte a jubileumot. A Budapest melletti tehetős települést 1965-től tanácselnökként, majd 1990-től polgármesterként irányító Pásztor Béla a Mandinernek elmondta: baloldali embernek tartja magát, de ne csináljunk ideológiai kérdést abból, amiből nem kell. „Feladatok vannak. El kell őket végezni" - mondja.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorostalanság
2023. február 18. 12:16
Hát nem is tudom, olyan árpibácsis fílingje' van. Anno nagyot ment mint vérkomcsi. Az igazi arcát azok látják akiket tönkretett. Most a jóságos öregúr pózában tetszeleg. Helyben nagyon jó a "sajtója", különben meg egy átlagos komcsi. A település a vállalkozók miatt és a befizetett adójuk miatt fejlődött. Ez nem az ő érdeme.Ne ajnározzátok már...
bölcsbagoly
2023. február 18. 10:17
Mi volt azzal a medveotthonos botránnyal?
Gyugyesz
2023. február 17. 20:45
Moldova is megdöglött.
Reszelő Aladár
2023. február 17. 18:35
Egy elég menő várost épített fel, sok beköltöző, sok munkahely. A közlekedéssel volna még mit kezdeni, de élhető hely ettől függetlenül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!