Schoberték cégei már nem a régiek, megbicsaklott a birodalom

2023. január 19. 07:56

Nekem az a célom, hogy egyszer behálózzam egész Európát. Szeretnék világmárkát építeni – mondta korábban a fitneszguru.

2023. január 19. 07:56
null

Bár az évek során számos támadás érte termékeinek minőségét, Norbi minden hullámvölgyet túlélt: vállalkozásának fénykorában 106 üzlet tartozott a hálózatába, javarészt idahaza, de Szlovákiába is jutott Update-boltból – olvasható a Blikken.

Nekem az a célom, hogy egyszer behálózzam egész Európát. Szeretnék világmárkát építeni.

Ez nem a pénzről szól csupán, ez az alkotásról szól, és azokról az emberekről, akiknek sikerült segítenünk a normális életmód kialakításában, a fogyásban – mondta korábban a fitneszguru, akinek a cégét 2013-ig a tőzsdén is jegyezték.

Az üzlet szépen ment, az interneten szabadon elérhető cégadatok szerint sokáig nyereségesen üzemelt, bár utoljára 2019-ben jelentettek 25 millió forintos pluszt. És ugyan a legutóbb jegyzett, 2021-es évben a nettó árbevétele még meghaladta a 2,31 milliárd forintot, a kiadásokkal együtt 135 millió forint mínusz volt az adózott eredmény. 

Úgy tűnik, hogy az üzlet gödörben van.

Az elmúlt év végén beszállítási problémák merültek fel, amiket Norbi idővel megoldódó logisztikai gondokkal magyarázott. Időközben azonban a cég irodáját egy jelentősen kisebb helyre költöztette, illetve vállalkozásának igazgatóságát is átalakították. A Blikk úgy tudja, a korábbi igazgatóságot megszüntették, és Norbi egyszemélyben, vezérigazgatóként felügyeli az Update-birodalmat, amely az elmúlt hónapokban a harmadára csökkent: már csak 32 üzlet van nyitva hazánkban, valamint 4 Szlovákiában. Ám bizonyos termékeket továbbra sem lehet kapni: volt bolt, amelyikben arról beszéltek, hogy míg az új beszállítói szerződések nem köttetnek meg minden portékára, a meglévő raktárkészletet élik fel.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AyaHunasca
2023. január 20. 09:58
Édesanyám nemrég fogyókúrába kezdett és váltott egészségesebb életmódra. Meghökkenve láttam, hogy mennyire túl vannak árazva a Norbi termékek. Szó mi szó finomak, egészségesek, de ez nem indokolja a dupla, tripla árszabást.
Spiltyu
2023. január 19. 20:56
"Persze az igaz, hozzá lehetett volna tenni, hogy a férfiakat meg a feleségük..." Ha a pasi virítja a lóvét akkor nem feltétlenül... csak megcsalják a háta mögött.
Ma is bukik a Zorbán...
2023. január 19. 16:52
Sikert kívánok Norbiéknak! Őszintén és komolyan csinálta amit csinált, ilyen emberekre van szükség. Sokra. Az, hogy személy szerint nem egy kifejezetten fitnesz alkat, nem számít. Hiszen akkor egy csomó olimpiai bajnok sportoló edzője sem lehetne ott ahol van, mert saját maga nem tudja megcsinálni azt, amit a tanítványától elvár. Emlékszem, amikor a bolsevista suttyók megtámadták, mert kimondta, hogy a 120 kilós 30-35 éves nőket nagy valószínűséggel el fogja hagyni a férjük. Persze az igaz, hozzá lehetett volna tenni, hogy a férfiakat meg a feleségük...
Krupp Skya
2023. január 19. 14:27
Teljesen érthető hogy megbicsaklott a birodalom. Gréczinek jött be a fogyó kurás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!