Meglógott a lefoglalt orosz luxushajó, több vezetőt is menesztettek az eset miatt Horvátországban

2023. január 20. 21:42

Tavaly öt luxusjachtot foglaltak le, olyan orosz milliárdosok tulajdonát, akik szerepelnek az unió szankciós listáján.

2023. január 20. 21:42
null

Belső vizsgálatot indított és három illetékest felmentett hivatalából a horvát tengerészeti, közlekedési és infrastrukturális miniszter annak a lefoglalt orosz luxusjachtnak az ügyében, amely októberben akadálytalanul kihajózott Horvátországból – jelentette be Oleg Butkovic tárcavezető pénteken, hozzátéve, hogy

miniszterként minden felelősséget vállal.

Emlékeztetett: a horvát hatóságok tavaly öt luxusjachtot foglaltak le, olyan orosz milliárdosok tulajdonát, akik szerepelnek az Európai Unió szankciós listáján az Ukrajna ellen indított orosz háború miatt.

Több mulasztás is történt

Az egyik jacht még októberben simán távozott a horvát kikötőből, és jelenleg Törökországban tartózkodik. Oleg Butkovic hangsúlyozta, hogy

ezzel kapcsolatban több mulasztás történt a minisztériumban.

Az első magára a jacht lefoglalására és felügyeletére vonatkozik: nincs mentség arra, hogy a júliusban lepecsételt luxusjacht januárban miért nincs a helyén. Másik kulcsfontosságú mulasztásként említette, hogy a kikötőparancsnokságok nem kapták meg kellő időben az információkat.

– fogalmazott. Jelezte: a mulasztások miatt felmentette a hajózásbiztonsági főosztály igazgatóját, valamint a sibeniki és a betinai kikötőparancsnokság vezetőjét. Az érintettek azt állítják, hogy semmilyen szándékosság nem volt az eset mögött.

„A történtek a körülmények és a hibák összejátszásából adódtak. Hiszem, hogy az eset nem fog megismétlődni” – bizonygatta a tárcavezető. Mint mondta, a három felelős ellen eljárás indul, és bíróság mondja ki a végső döntést.

(MTI)

Nyitókép: YouTube

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvánkeve
2023. január 22. 11:17
Rákosi pajtás korabeli államosításokra emlékeztet a hajók lefoglalása az EU határozatok kapcsán. A horvát kikötöparancsnokot (ahonnan a hajó távozhatott) javaslom 2022-s "év emberének." Gratulálok a horvát vezetés "rugalmasságához".
mokány
2023. január 21. 17:21
Átírták a nevét : Balmoral - nak ?
mokány
2023. január 21. 17:18
Nye zabravetyi .
luisbathhelena
2023. január 21. 16:55
ez olyan horvát tempo. Lefoglalják papíron a yachtokat hónapokkal ezelőtt , csak elfelejtenek szólni a kikötőnek. 12 csomóval egy óra elérni a nemzetközi vizeket (12 mérföld) -ott már bszhatják. Ki jár jól ismét: a törökök meg Dubai. Már mozdulni sem lehet az orosz hajóktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!