Euractiv: Új, brüsszeli agytröszt akarja megkérdőjelezni Magyarország „mérgező hírnevét”

2023. január 24. 09:55

Az MCC Brusselsnek esze ágában sincs lemásolni az „unalmas” versenytársakat: a jogállamiságról is fog vitákat szervezni.

2023. január 24. 09:55
null

Az Euractiv, az egyik vezető Európai Unióval foglalkozó lap hosszú cikket közölt az MCC Brusselsről, az MCC legújabb brüsszeli kirendeltségéről. Mint írták, „egy új és provokatív agytröszt lépett be a brüsszeli politikai életbe, aki készen áll arra, hogy megkísérelje megkérdőjelezni Magyarország »mérgező hírnevét«. És az MCC Brüsszelnek esze ágában sincs lemásolni az »unalmas« versenytársakat.”

„Ez már a helyszínnel kezdődik. Az MCC irodája rövid sétára van a Sainte-Catherine tértől és Brüsszel belvárosától,

és Frank Furedi, az MCC igazgatója szerint az MCC-től szándékos döntés volt, hogy távol legyen az »EU-buboréktól«. 

„Ez sokkal valóságosabb. Azt akartam, hogy kapcsolatokat építsünk ki a helyi emberekkel, és azt akartam, hogy ne legyünk a színtér részei. Tudom, milyen a Westminster-buborék, nagyon vérfertőző, és az ember elveszíti a valóságot” – mondta Frank Füredi, az MCC Brussels igazgatója az Euractivnak.

Harcba szállnak Európa jövőjéért

Orbán Balázs, az MCC igazgatóságának vezetője szerint az új agytröszt „a pénzről, a háborúról, a szankciókról, a globális minimumadó-megállapodásról, általában a migrációról, a nemi identitásról, az igazságszolgáltatásról és Európa jövőjéről” fog harcba szállni az uniós intézményekkel. 

Füredi leszögezte: nem akarnak steril vitákat folytatni.

Ehelyett konferenciákat, vitákat terveznek az oktatásról, a múzeumok szerepéről, a geopolitikáról és a jogállamiságról.

„Az agytrösztök nagyon unalmasak – Nagy-Britanniában ugyanolyan unalmasak, mint nálunk – részben azért, mert már tudják, mit fognak mondani” – mondta Frank. „Amit mi itt fogunk csinálni, és remélhetőleg működni fog, az az, hogy rendes kutatásokat végzünk, mint az egyetemeken, akadémikusok dolgoznak velünk hosszú távon. Reméljük, hogy az érdeklődés középpontjába kerülünk, és érdemi vitákat folytathatunk.”

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sanyi72
2023. január 24. 18:27
Szoritok,hogy sikerüljön a cél,de sajnos nem fogja őket meghatni,mert mindig előre megírják az ítéletet rólunk!
puszt
2023. január 24. 16:58
"Független" pénzégetés... Nem értik, h senki nem hisz nekik.
KBA98
2023. január 24. 16:08
Mikor létezett Ukrajna, mint önálló ország? SOHA! Mindig Oroszország része volt!
fabulon a bőre őre
2023. január 24. 15:52
Vicces lesz, amikor az MCC Brussels-be tartó autókon nagy M betű lesz az ablakban. Esetleg Mcc a megtévesztésre. Ami az unalmat illeti, a két Orbán majd gondoskodik az ellenkezőjéről. Legalább lesz bázisuk a méhészeknek a tüntetésük előtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!