Egy kanadai tartomány dekriminalizálja a kokaint és heroint

2023. január 31. 10:21

Brit Columbia tartomány „kísérletbe” fog.

2023. január 31. 10:21
null

Keddtől kezdődően Brit Columbia tartomány felnőtt lakosai 2,5 grammot tarthatnak maguknál 

  • kokainból
  • heroinból
  • metamfetaminból
  • fentanilból
  • morfiumból.

A kanadai kormány engedélyezte a „kísérletet”, mégpedig három évre – írja a BBC. Habár a fent listázott drogok továbbra is illegálisak, ám ha valaki „pusztán” 2,5 grammot tart magánál belőlük, nem veszik őrizetbe, nem emelnek vádat ellene, és nem kobozzák el tőle a drogot, ehelyett tájékoztatást kapnak a rendelkezésre álló egészségügyi és szociális szolgáltatásokról.

A tartományban 10 ezer lakos halt meg drogtúladagolásban azóta, hogy 2016-ban közegészségügyi vészhelyzetnek nyilvánították a kábítószereket. A döntéshozók azt remélik, hogy a dekriminalizáció után többen fognak segítségért fordulni.

Nyitókép: Boris Roessler / DPA / AFP

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2023. január 31. 22:48
A 10.000 túladagolt kokósra a kiválasztódás a jó szó. A libsikre meg az idióta sírásó. Láttam gazdag család sportos, nagyon jól képzett gyerekét hajszál híján elmenni a kukába, meg a család egyre szomorúbb küzdelmét. Minden liberalizáló elmegy a kurva anyjába.
Vitéz János
2023. január 31. 14:20
Egyfajta népírtás. Nem fogynak kellő ütemben. És valószínűleg nem csicskultak be az elvártaknak megfelelően.
vastaps
2023. január 31. 14:11
...szoval , allok egy kuka' melett 2.5 gramm kokoval. Eladom , kiveszek a kukabol' megint 2.5 grammot , eladom... stb ,stb .... Jon a rendor 2.5 gramm van nallam , koszon , visszaszalutalok' , elmegy... ...
Robert69
2023. január 31. 13:59
Mit veszthetnek ezek a kábítószer kereskedők? Pár milliárdot, legális kábszer, állami adó bevételek letört árak, biztosan örülnek. Azért a ki ezt majd engedélyezi, ne menjen kabriózni mostanában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!