Orosz kémfőnök: Lehetséges egy újabb találkozó a CIA igazgatójával

2023. január 17. 16:52

Nariskin ugyanakkor azzal vádolta „a kijevi rezsim tengerentúli urait”, hogy akadályozzák az elmozdulást az Ukrajna körüli helyzetben.

2023. január 17. 16:52
null

A korábbi kapcsolatfelvétel érdemi volt, ezért lehetséges egy újabb találkozó William Burnsszel, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatójával – közölte Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója kedden a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva.

Az SZVR és a CIA első embere november 14-én Ankarában tartott két és fél órás megbeszélést, amelyet Nariskin tartalmasnak minősített.

– mondta az orosz kémfőnök, hozzátéve, hogy lehetségesnek tart Burnsszel egy újabb találkozót, amelynek időpontjáról azonban még meg kell állapodni.

Nariskin ugyanakkor azzal vádolta „a kijevi rezsim tengerentúli urait”, hogy akadályozzák az elmozdulást az Ukrajna körüli helyzetben. Azt állította, hogy amikor a Moszkva és Kijev közötti isztambuli tárgyalásokon tavaly tavasszal több kérdésben alapvető megállapodás született, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia szerinte azt mondta Ukrajnának: „Nem lesz semmilyen béketárgyalás, semmilyen béke, mi már több tízmilliárdot kifizettünk, belétek fektettünk,

Közölte, hogy európai hivatali partnereivel is rendszeresen egyeztet telefonon, elsősorban Ukrajnával kapcsolatos témákról. A biztonsági szolgálatok közötti kapcsolattartásról és kommunikációs csatornákról további részletekbe nem bocsátkozott. Az állította, hogy Oroszországnak bizonyos értelemben sikerült csökkentenie azt a veszélyt, hogy Ukrajna „piszkos bombát” hozzon létre.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Oleg Petraszjuk

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2023. január 28. 20:26
Te vsak menj téli álmot aludni! Mie felébredsz, Ukrajna már nem lesz...
eljolesz
2023. január 18. 18:07
-a
eljolesz
2023. január 18. 18:06
A cím helyesen: Orosz kémfőnök: Lehetséges egy újabb találkozó a az amcsi kémfőnökkel
balu3
2023. január 18. 11:14
Nariskin ha mondja biztos igaz. Milyen jó hogy a támadott a támadó meg a jó fiú az aki betör egy másik országba ( szuverénbe!) Milyen amikor nem létező ígéreteket, NATO, EU sérelmét mondja, eközben ő az aki exponenciálisan elszúrta a békét,pont a krími expanzióval tolta nyugatnak Ukrajnát. Milyen már hogy Oroszország hadseregét elküldi Krímbe akiket felkelőknek mond. Ukrajnában bármi lesz, Oroszország tönkre tette magát, megbízható partnersége megszűnt, e háború lényege is a fejlődés, a világot kicsit felrázta a "mindenkitől való függés" globalista rendszere fent tarthatatlan, de legalábbis sérülékeny. Jelenlegi gazdasági forma a csúcson lévőt jutalmaza, minél kevesebbet dolgoz, elég ha sok "viszonylag" fizetett rabszolga megteszi helyetted, te pedig élvezd a gyümölcsét. Utálom a gazdaságban a felhalmozást, azt amit csak birtokolsz, akinek kell annak nem jutt belőle...a társadalom rendszere semmit sem változik, csak új nevet kap időnként. Például nem vagy röghöz kötve, mégis kirúgnak ha "kárt okozol a cégnél" mert miattad nem lett kettő yahtja Rogán nevű apunak, a vasutas tolvajnak. Bankok kamat rendszere, ami maga a bűn! Mégis hagyjuk működni, hiszen a döntés hozó kap ezt azt, például ígéretet hogy mehet vissza a sarokra cipőt pucolni. Egy út járható az pedig a parlament elleni támadás minden országban, ezután társadalmi érvényes szerződés kötés a cégek "birtoklása" ellen, azaz azé a jutalom aki dolgozik érte!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!