Berlinben nem lesz már se nő, se férfi: jön a nemsemleges korszak

2023. január 18. 06:30

Újabb hullámban támad a radikális gender-ideológia Németországban: ugyan még nem kötelező, de a tanév végétől már kérhető a nemsemleges bizonyítvány Berlinben. A berlini oktatási bizottság büszke az „innovációra”.

2023. január 18. 06:30
null

Az idei nyártól nemsemleges bizonyítványok adhatók ki Berlinben, erősítette meg a helyi sajtó. Mint írják, a berlini oktatási bizottság közlése szerint a hamarosan véget érő első félév végén kiosztott bizonyítványok lesznek az utolsók, amelyek még mind tartalmazzák a nemre utaló személyes névmásokat (a német nyelvben a sie és az er), a tanév végére azonban már megváltozik a helyzet.

A hivatal levélben tájékoztatta az oktatási intézmények vezetőit arról, hogy a jövőben minden egyes diákjuk esetében fel kell mérniük, milyen megszólítást tartanak komfortosnak és annak megfelelően kell megalkotni a bizonyítványokat. 

Ha a diákok kérik, továbbra is alkalmazhatók a már jól bevált formulák, aki azonban más neműnek tartja magát, mint biológiai neme, az iskola a hivatalos dokumentum kiállításakor köteles azt tekintetbe venni és tiszteletben tartani. A változásban elsősorban az a szakasz érintett, amelyben a bizonyítvány igazolja, hogy a tanuló a „következő osztályba léphet”. Ebben a szakaszban mostantól kihagyják a személyes névmás helyét, így azt követően, hogy a tanárok felmérték, ki milyen neműnek gondolja magát, az intézmény a kívánságnak megfelelő névmás alkalmazásával állítja ki a bizonyítványt. 

A berlini oktatási bizottság által küldött levélben egyenesen az a kitétel szerepel, miszerint 

A fentiekkel kapcsolatos, szintén friss fejlemény, hogy a berlini oktatási intézményekben dolgozó tanároknak a jövőben jobban kell figyelniük a diákok kapcsolódó elvárásaira és azoknak megfelelően kell megszólítaniuk őket. 

Az berlini oktatási bizottság szerint mindez olyan „innováció”, amely a közélet számos egyéb területén már bevett szokás és jól vizsgázott. 

Forrás: rbb24.de, mopo.de via Szent István Intézet

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2023. január 19. 13:54
Nálunk is lopakodik, nyomul a genderlobby (buzizmus, transzizmus és hasonlók) és az eddiginél világosabb, szigorúbb törvény (vagy törvények) kellene a lenyesésére. Ez most közvetlenebb veszély, mint az iszlamizmus. A buzisták például a Magyar Pszichológiai Társaságnál már szép csöndesen átvették az uralmat, gyakorlatilag.
Hoth
2023. január 18. 22:11
Egyébként ha ettől a fölösleges elmebeteg faszságtol,bármi csak egy kicsivel is jobb lenne,akkor még kevéssé ugyan de lenne rá logikus magyarázat...vagy már csak ez az egy probléma van,és innentől minden okés a földön...de így csak az a kérdés...minek?
NTLLK
2023. január 18. 20:10
A büdös életbe'! Ezért szekált annyit a derdiedassal a némettanárnő!!!???
briganti
2023. január 18. 18:17
ehhez azért lesz egy-két szava Mehmmednek, Ahmednak, meg Musztafának is...... egy kávé rendel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!