„A Sas leszállt” – megérkezett Zelenszkij Amerikába

2022. december 21. 19:14

Az amerikaiak 45 milliárd dollárt költenének az ukrán háborúra.

2022. december 21. 19:14
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megérkezett az Egyesült Államokba – közölte a CNN-nek egy, az utazását jól ismerő forrás. Zelenszkij az Andrews egyesített támaszponton szállt le.

Az ukrán elnök azért látogatott el Amerikába, hogy hosszú megbeszélést folytasson Joe Bidennel, 

aki cserébe bejelenti várhatóan, hogy további 2 milliárd dollár támogatást küld Ukrajnába (meg, egy kifinomult új légvédelmi rendszert is).

Ők ketten sajtótájékoztatót hívnak össze a Fehér Házban, mielőtt Zelenszkij főműsoridőben a Kongresszus együttes ülésén felszólal a Capitol Hillen.

Még több pénz, még több fegyver: Nem tisztelgő vizit, hogy Zelenszkij Amerikába megy

Volodimir Zelenszkij szerdán Washingtonban lép fel. Találkozik Joe Biden elnökkel és beszédet mond majd a karácsony előtt még ülésező kongresszus előtt is. Ez az ukrán elnök első - hivatalos - külföldi útja a háború kitörése óta. Azóta éppen háromszáz nap telt el. Szomorú évforduló, különösen ukrán és európai szempontból.

Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóiroda

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ladoga
2022. december 22. 05:54
Inkább: szarka.
Zwei
2022. december 22. 05:42
Inkább veréb mint sas.
Namond
2022. december 22. 05:26
Talán a csökött bölömbika, az ukrán nemzetmegvezető.
Ólat a trolloknak
2022. december 22. 03:04
A Fasz leszállt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!