Szijjártó: Brüsszel miatt késik a finn-svéd NATO-csatlakozás ratifikálása

2022. november 03. 12:04

A külügyminiszter elmondta, a parlament napirendre fogja tűzni a ratifikációs szavazást.

2022. november 03. 12:04
null

Szijjártó Péter csütörtökön délelőtt fogadta hivatalában a laoszi külügyminisztert. A sajtótájékoztató után újságírói kérdésre a finn-svéd NATO-csatlakozással kapcsolatban kijelentette, hogy a kormány elvégezte a munkáját és benyújtotta az országgyűlésnek a ratifikációs javaslatot.

– fogalmazott Szijjártó, aki szerint így semmi esetre sem választaná az országgyűléssel szemben a sürgetés taktikáját.

A külügyminiszter leszögezte, a finneknek és a svédeknek nincs mi miatt aggódniuk, ugyanis hamarosan a parlament napirendre tűzi a javaslatot. 

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 297 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
XTRO
2022. november 04. 14:51
Opciónak nem opció , de kettőt már sikerült összehozni..
BőröndÖdön
2022. november 04. 08:46
Robokuty,az idiótizmusod az egekben..
Hurka
2022. november 03. 20:54
Gondolom ezek is megszavaztak minden Úniós eljárást amit Mo-ellen indított az eu parlament, meg a bizottság, most meg elvárják hogy olyan gyorsan meg nagyon SZERESSÜK ÖKET. Undorító férgek.
nempolitizálok
2022. november 03. 19:50
Kár elsietni: Ankara, november 3. Törökország valószínűleg nem írja alá Svédország NATO-tagsági kérelmét az év vége előtt. Erről a Bloomberg számolt be az ügyben jártas tisztviselőkre hivatkozva. A tisztségviselők hozzátették, hogy Törökország elégedett a Finnországgal folytatott együttműködésével, amely szintén jelentkezett a Szövetséghez való csatlakozásra, de azt tervezi, hogy mindkét kérelemről egyszerre szavaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!