Kommentháború: vannak, akik nem látják szívesen noÁrt a tüntetéseken

2022. november 10. 15:35

Kommentárháború alakult ki a pedagógusok „ballagását” követően.

2022. november 10. 15:35
null

Egyházi iskolák tanárai szerveztek demonstrációt kedd estére Budapesten, számolt be korábban a Mandiner.

Az „egyházi fenntartású iskolák és óvodák pályaelhagyó és – egyelőre – pályán maradó pedagógusainak” rendezett „ballagás” résztvevői új nemzeti oktatási stratégiát; gyermekbarát oktatást; autonómiát, vonzó pedagógus-életpályát; értékálló, igazságos bért és megbecsülést követeltek. Az esemény közös imával zárult.

A keddi „ballagás”, amelyen több mint 30 intézmény képviseltette magát és több száz tanár vett részt, merőben más volt, mint a korábbi figyelemfelhívó demonstrációk. A szervezők igyekeztek mellőzni a politikai fennhangokat.

Így került sor például arra, hogy levetették  a noÁr-os kitűzőt az egyik aktivistáról.

Molnár „noÁr” Áron mozgalma korábban, de jelenleg is több demonstrációt szervez diákoknak, pedagógusoknak. Ezeken az eseményeken rendszeresen vesznek részt baloldali politikusok, megmondóemberek. Habár a pedagógusok többször kérték, figyelemfelkeltő akcióik maradjanak „szakmai mederben”, noÁr tüntetéssorozata (az imázsépítés mellett) most már nem csak az oktatás helyzetére kívánja felhívni a figyelmet, kormánykritikus jelszavakkal is gyakran lehet azokon találkozni.

Vita a noÁr-jelenségről

Bódi Ábel, a Kontra.hu publicistája azt írta az eseményt követően: „volt Himnusz, Miatyánk is, ráadásul a noÁrt is hazaküldték. Ez egyre szimpatikusabb. Végre, erről kéne ennek szólnia! Végre megérjük,

hanem a nemzeti konszenzust alapul véve, magyarok és valódi civilek? Elkezdett érdekelni!”

Molnár „noÁr” Áron azonban zokon vette, hogy aktivistájukról levették a kitűzőt. „Miben más ez, mint amikor diákokat nem engedtek kockás ingben iskolába menni?kérdezte közösségi oldalán. – Nem tudjuk, mióta számítunk »balos«-nak. Nem is értjük ezt a kritikát, hiszen minden ügyünk közös nemzeti ügyünk. Ha a »rátelepedés« pedig azt jelenti, hogy segítünk abban, hogy minél több helyre eljusson a megmozdulások híre, fotóst, videóst szervezünk az eseményekre, segítünk a szervezésekben és mindenben, amiben tudunk, akkor valóban »rátelepszünk«.”

Úgy összegzett, hogy nem a kormánypropaganda nemtelen, szervezett támadásai és nem is az arctalan gyáva trollkomentelők,

Lukácsi Katalin egykori KDNP-s politikus viszont azt vetette Molnár „noÁr” Áron szemére, hogy ünneprontó, mi több „méltatlan és kicsinyes” a viselkedése, főleg annak fényében, hogy véleménye szerint „hatalmas szimbolikus és talán társadalmi jelentősége is lehet, mert először állt ki a vallásos értelmiség ennyire koncentráltan a hatalom politikáját kritizálva”.

Lukácsi szerint a szervezők nagy kockázatot vállaltak, az „ő közegükben sokkal intenzívebbek a támadások, mert közelebb vannak az oroszlán barlangjához”. Ezzel a gondolattal zárta kommentjét:

Főmunkatársunk kapcsolódó cikkét itt érhetik el:

Nyitókép: Facebook

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmagi
2022. november 11. 11:16
Idejében le kell állítani ezt a tescos Zelenszkijt.
Zsolt75
2022. november 10. 19:33
Mondjuk a kitűzőre "noán" van írva. Nagyon furmányosan firnyákosok ezek a haladárok.
BircaHang
2022. november 10. 18:51
Jó hír, hogy az ateista ballibbant vetkőzőművész Lukácsi püföli a pénzhajhász Noárt, s viszont.
citromosParizer
2022. november 10. 18:14
én csak olyanokat ismerek, akik nem látják szívesen... sőt, nem is tudom, hogy van-e valaki, aki ezt a megélhetési rettegőt szívesen látja? annyira egy karaktert tud csak hozni, ami rém unalmas, színészként meg vérciki
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!