Brüsszel szerint nagy lépést tett a magyar kormány a helyreállítási program elfogadásáért

2022. november 11. 15:08

Igaz, ezt egy névtelen forrás jelentette.

2022. november 11. 15:08
null

A Reutersnek nyilatkozó, névtelenséget kérő forrás szerint

a magyarok elfogadták a Bizottság feltételeit az igazságszolgáltatás függetlenségének mérföldkövéről. Ez nem a tárgyalások vége, de ez egy jelentős lépés”.

Ezzel összefüggésben azt is hangsúlyozta: „nem tudom megerősíteni, hogy az összes tárgyalást befejeztük a helyreállítási programról, de a véglegesítés felé haladunk. A vitás pontok nagyrészt az igazságszolgáltatás függetlensége körül voltak.”

A brüsszeli testület november 22-i ülésén tárgyalja a magyar teljesítéseket, Navracsics Tibor korábban úgy nyilatkozott: reméli, hogy december végére le tudják zárni a tárgyalásokat megegyezésekkel, és jövőre érkeznek az uniós források.

Fotó: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DoomGuy
2022. november 12. 06:51
Lószart. Nem fognak pénzt adni. A céljuk Orbán buktatása, szó sincs itt fair eljárásról.
Rocktoberi
2022. november 12. 02:12
Kár a fáradtságért. Nem tűnt fel, hogy ezt eljátszották már Lengyelországgal is? A gerinctelen libsikkel felesleges tárgyalni. Úgyse tartanak be semmit.
sorivo4
2022. november 12. 01:40
Akkor sem veszünk fel több hitelt. Főleg nem Ukrajnáért.
figyelő4322
2022. november 11. 22:05
"Ez nem a tárgyalások vége de ez egy jelentős lépés." - mondja a névtelen brüsszelita bürokrata. Tehát bármikor bekerülhet egy szeg a fogaskerékbe... Az a kérdés, mennyire fontos a Birodalmnak, hogy Magyarország ne vétózzon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!