Újabb egy hétig nem jön olaj a Barátság kőolajvezetéken

2022. november 23. 16:46

Részlegesen függesztették fel a szállítást az ukrán szakaszon.

2022. november 23. 16:46
null

A Transznyeft állami vezeték-üzemeltető szóvivője, Igor Demin közölte szerdán, hogy részlegesen felfüggesztették a kőolajszállítást a Barátság vezetéken. Tájékoztatásuk szerint már harmadik napja nem küldenek nyugati irányba nyersanyagot, a szünet pedig további egy héten át is eltarthat. 

Megjegyezték, hogy Fehéroroszország irányából Csehországba és Szlovákiába nem állították le a szállítást. 

„A Nyugat – beleértve az Egyesült Államokat és beleértve az európaiak jelentős részét – a háború közben ismerte fel azt, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot – vélekedik Tálas Péter. Mely szakaszában jár az ukrajnai háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál? A biztonságpolitikai szakértő válaszol a Mandiner Világrend adásában.

„Most dől el, milyen gyorsan jön el a poszthegemoniális világrend" - Mandiner Világrend

„A Nyugat - beleértve az Egyesült Államokat és beleértve az európaiak jelentős részét - a háború közben ismerte fel azt, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot". Mely szakaszában jár a háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál?

– vélekedik . Mely szakaszában jár az ukrajnai háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál? A biztonságpolitikai szakértő válaszol a adásában.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
19Vs1...
2022. november 23. 21:21
Eközben 200000 m3 gáz megy ukrajnába 250000 m3 - szlovákiába 40000 m3 - szerbiába
6.sztrovacsek
2022. november 23. 19:29
Most tankoljatok, mert karácsonykor már nem lesz egyszerű!
Beszélgető
2022. november 23. 19:06
Ha jól emlékszem, nekünk jogunk van orosz olajat hajón is behozni. Irány az Adria!
Ficium
2022. november 23. 19:05
Ezért kell az Oroszoknak eljönni a határig, hogy ukrajna ne tudjon zsarolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!