Északi Áramlat: megszüntették a gázszivárgást

2022. október 01. 19:06

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken – közölte szombaton a vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője.

2022. október 01. 19:06
null

Ulrich Lissek azt mondta, hogy erre két lehetséges magyarázat van: vagy teljesen kiürült már a vezeték, vagy pedig a csőben lévő gáz és a víz nyomása kiegyenlítette egymást. Az Északi Áramlat-1 és -2 vezetékeken napok óta négy helyen ömlött hatalmas mennyiségű gáz a tengerbe.

Az Északi Áramlat-1 vezetékkel kapcsolatban nem közöltek híreket. A vezetékeken keletkezett négy lyukból kettő Svédország, kettő pedig Dánia kizárólagos gazdasági övezetében található. Mette Frederiksen dán kormányfő szombaton is azt hangoztatta:

A vezetékrendszerek Oroszországot és Németországot kötik össze a Balti-tenger alatt. Mindkét vezetékpár üzemen kívül van. Az Északi Áramlat-1 azért, mert az orosz fél augusztusban leállította a földgázszállítást, az Északi Áramlat-2 pedig azért, mert a német fél Oroszország Ukrajna elleni támadása miatt februárban leállította a rendszer üzembe helyezési eljárását.

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vikijo
2022. október 02. 09:49
Hamar meg kellene javítani mert a javítás sokkal olcsóbb lehet mint a későbbi újjáépítés. Ha az ukránok meg a lengyelek követték el az olyan őröltség lenne ami miatt az EU kiléphet a konfliktusból, az US viszont maradhat.
Fila2020
2022. október 02. 07:51
Van ott még vezeték, lesz mi megrongálódjon.
chief Bromden
2022. október 02. 06:46
Ne aggódjatok semmi gáz. Azt a 8-10 telet kibírjátok míg felépülnek az új atomerőművek.
bonafidesupraman
2022. október 02. 06:42
Kedves ujságiró barom! Nem megszüntették,hanem megszünt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!