Varsó szerint baleset okozta a szivárgást a Barátság kőolajvezetéken

2022. október 12. 14:46

Egyelőre nincs ok szabotázsra gyanakodni, véli Mateusz Berger.

2022. október 12. 14:46
null

Szerdán reggel megírtuk, hogy szivárgást találtak a Barátság kőolajvezeték északi, Németországba tartó ágának egyik szakaszán. A vezető lengyel olajvezeték-üzemeltető, a PERN közleményében közölte, a hibát még kedd este észlelték, a szakemberek azonnal a helyszínre vonultak, a szivattyúzást pedig a sérült vonalon leállították.

Véletlen okozta balesetről beszélhetünk”

– ezt már Lengyelország energiaügyi államtitkára jelentette ki a Reutersnek. Mateusz Berger később hozzátette, egyelőre nincs ok szabotázsra gyanakodni.

Nyitókép: AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. október 12. 22:29
Azt olvastam erről, hogy a lengyelek eddig itt lopták a gázt, csak most már teljes körű ellátásuk van Norvégiából, ezért erre a helyszínre már nincs szükségük. Ha elkezdeenek a helyszínen a helyreállítással bajlódni, akkor lebuknak a ruszkiknál, ezért fedezték most fel a "szivárgást".
machet
2022. október 12. 17:48
Műszaki hiba lehet de véletlen baleset?Kizárt dolog.
gonterl
2022. október 12. 17:38
Nem lopom a gázt, az csak szivárog.
Hannibal
2022. október 12. 17:38
Ha Varsó szerint baleset, akkor tudjuk, kik voltak... Vajon kit is fedezhetnek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!