Megvan az OMSZ új vezetője

2022. augusztus 24. 17:40

Hanyecz Lászlót bízta meg az elnöki jogkör gyakorlásával a Technológiai és Ipari Minisztérium.

2022. augusztus 24. 17:40
null

Palkovics László hétfőn mentette fel Radics Kornéliát és Horváth Gyulát, az OMSZ elnökét, illetve szakmai elnökhelyettesét. Utóduk, Hanyecz László az elnöki pozíció betöltéséig látja majd el a feladatát. Az atv.hu azt is megemlíti, hogy Hanyecz László idén április 1-től dolgozik az OMSZ-nál gazdasági vezetőként.

A szombati nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs az OMSZ javaslatára határozott úgy, hogy nem tartják meg az estére tervezett tűzijátékot. Este végül elkerülte a fővárost a vihar. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a keddi kormányinfón kijelentette, tervben volt a meteorológiai szolgálatnál a vezetőség cseréjének, az augusztus 20-i eset az utolsó utáni csepp volt a pohárban. 

Az ATV szerint a megbízásról hivatalos levélben értesítették az OMSZ-t a minisztérium Hivatali Kapuján keresztül, ez amúgy a közigazgatásban egy bevett elektronikus ügyintézési protokoll.

Kapcsolódó:

Kiváló meteorológusaink vannak, klímakutatással bővülhet az OMSZ feladatköre – Palkovics László a Mandinernek

Tudós ember nem ítéli meg a kollégái tevékenységét, miniszterként azonban feladatom, hogy egy intézmény megfelelő működéséhez biztosítsam a feltételeket. Az Országos Meteorológiai Szolgálat működésében voltak hiányosságok az elmúlt években – mondja a Mandinernek Palkovics László. A miniszter azt állítja: nem az augusztus 20-i előrejelzés miatt menesztette a két vezetőt, és a jövőben sem kíván a kormány beleszólni az OMSZ munkájába. BŐVEBBEN...

Tudós ember nem ítéli meg a kollégái tevékenységét, miniszterként azonban feladatom, hogy egy intézmény megfelelő működéséhez biztosítsam a feltételeket. Az Országos Meteorológiai Szolgálat működésében voltak hiányosságok az elmúlt években – mondja a Mandinernek Palkovics László. A miniszter azt állítja: nem az augusztus 20-i előrejelzés miatt menesztette a két vezetőt, és a jövőben sem kíván a kormány beleszólni az OMSZ munkájába.

Nyitókép: MTI/Róka László

 

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda
2022. augusztus 25. 09:27
Én Rácz Zsófikára tippeltem. Ő is körülbelül annyit ért a mereorológiához, mint a most kinevezett személy.
RasPutin
2022. augusztus 25. 07:16
Na most aztán hiba nélkül fog működni az OMSZ. Végre szakmai vezetőjük van.:))))))
bölcsbagoly
2022. augusztus 25. 06:13
Az teljesen érthető, hogy a kormányellenes söpredék habzó pofával méltatlankodik az új vezető megbizása ellen, de sajnálatos módon magukat jobbosnak feltüntetők is beálltak a sorba! Ők mikor őszinték, máskor vagy most? Van amelyik hülye keveri a felmentést a menesztéssel, másik meg egy tartalékos katonai rangon értetlenkedik, a harmadik csipáját meg az csipi, hogy csak pár hónapja van az OMSZ-nél s nem meteorológus, hanem gazdasági szakember! DE ha a 18 fős meteorológus vízfej nem engedte normálisan dolgozni az új gazdasági vezetőt, akkor biza neki is tele lett mindene a felháborodással s borította az asztalt! Mert a gazdasági ügyek sohasem az erősségei a csillagokba érő egójú "szagembereknek"!
Sany Xepi
2022. augusztus 25. 06:09
Mit mondjak? A hajósoknak sok szelet, a gazdálkodóknak sok esőt, a síelőknek sok havat jósoljon. De tudom előre senki sem fog egyetérteni vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!